U ulici Pod zidom početkom godine svoja je vrata otvorila gostionica u kojoj se mogu kušati fini domaći gableci. U Ficleku se poslužuju nostalgična jela poput krpica sa zeljem, variva, domaćih štrukli i pohanog piceka te drugih divota. 

U njihovoj kuhinji nastaju i tafelšpic, ajngemahtec, granadirmarš i ostali klasici koji se jedu uz fine umake poput sosa od hrena ili samoborske muštarde, ovisno o sezoni. Mogu se naručiti i ficleki - mala jela koja uključuju daskice s domaćim proizvodima, žemljice s raznim kreativnim punjenjima, paštete i marinade.

Novost u Ficleku uskoro će biti bečki odrezak, a umjesto da kupuju nove tanjure na kojima će ga posluživati, u gostionici su odlučili pokrenuti akciju na društvenim mrežama i pozvati pratitelje da zamijene svoje starinske tanjure za besplatni ručak.

„Ajd ti lijepo zaviri u kuhinju i pregledaj police, i ako imaš neki veći starinski tanjur, oko 30 cm u promjeru, i rado bi ga poklonio, uslikaj ga! Sliku nam pošalji u poruci ili ostavi u komentaru ispod slike! Ako tanjur bude odgovarao opisu, doneseš nam ga, a mi ti poklonimo naš bečki odrezak u zamjenu! Kaj veliš?“ objavili su na Facebooku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju