Tanja Kovač s Receptture kuha, a njezin suprug snima. Zatim to objave na YouTubeu za svojih čak 70.000 pratitelja. Imaju i svoj blog, ali i Instagram i Facebook profil na kojima ih prati 50.000 ljudi. Tanja dijeli recepte od ručka do deserta, koji se najviše i čitaju.

''Sve je krenulo upravo zato što ja jako volim hranu i kuhanje. Moj suprug Branimir je smislio da bi to bilo dobro pokazati ljudima, moje vještine oko kuhanja, pogotovo pečenja kolača'', priča Tanja.

I tako su Tanja i Branimir food blogeri već pet godina. Ideje za jela crpe iz sezonskih namirnica. No, ovo je još uvijek samo hobi. ''Onaj svakodnevni je svaki radni dan od 8 do 16, nekad malo duže , a ovo se radi vikendom'', kaže Tanja.

Food blogeri postaju sve popularniji, pa je i konkurencija sve jača. Među njima je i Darko Kontin koji objavljuje recepte i na svom blogu ''Darkova web kuharica'' i na Instagramu.

Darko recepte smišlja svakodnevno. ''Nije lako raditi. Food bloger mora biti kuhar, recenzent hrane, proizvoda, vješt u fotografiji, u pisanju'', otkrio je. Tako privlači publiku, ali i oglašivače, pa hobi postaje posao.

Food blogeri - Majstori hrane - 7 Food blogeri - Majstori hrane - 7 (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ja vjerujem da se može od toga živjeti, ja živim od toga. Jako puno ljudi traži sve više i više recepata na internetu, jer je to medij koji je svima dostupan, u konačnici besplatan. Zbog toga je sve veći interes em sa strane food blogera, em sa strane čitateljstva da ih prati'', kaže.

Prije svega treba imati ljubav prema hrani, slažu se i Tanja i Darko. Darko ističe i ljubav prema fotografiji, jer kad je gotovo jelo, njihov posao još nije. To što su skuhali moraju i fotografirati. A recept možete naći - na društvenim mrežama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju