Sladoled se definira kao ledena slastica na bazi mliječnih proizvoda koji joj daju kremoznost. No kremasti ledeni desert može se napraviti i bez kapi kravljeg mlijeka. Umjesto toga upotrijebite avokado.

Ledeni štapići od avokada imaju manji glikemijski indeks od klasičnog sladoleda, pripremaju se u svega pet minuta, a mogu ih konzumirati i osobe koje jedu samo hranu biljnog porijekla.

Ako nemate kalup za izradu sladoleda na štapiću, cijelu smjesu pohranite u kutiju te nakon zamrzavanja napravite kuglice te poslužite na kornetu ili u zdjelicama.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova

Avokado - 1 Hrana i piće 5 razloga zašto biste trebali probati avokado

Sastojci:

2 velika zrela avokada
200 ml nezaslađenog mlijeka od kokosa
3 žlice javorovog sirupa
2 žlice kokosovog šećera
2 žlice kokosovih pahuljica

Priprema:

1. Očistite avokado te ga izmiksajte s mlijekom od kokosa, javorovim sirupom i jednom žlicom kokosova šećera dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

2. Na dno kalupa za sladoledne štapiće posipajte malo kokosovih pahuljica i preostali kokosov šećer.

3. Pažljivo ulijte smjesu u kalupe.

4. Štapiće stavite u ledenicu da se smrznu. Za to će vam biti potrebo desetak sati.

5. Poslužite ledene. Dobar tek!