Punjena su jaja jednostavno i slasno jelo koje se često može naći na hrvatskim stolovima za blagdane i proslave. Riječ je o tvrdo kuhanim jajima koja se prerezuju napola te nadijevaju kombinacijom žumanjaka, začina i majoneze.
Ako vam je dosadio klasični recept ili želite isprobati nešto novo, punjena pohana jaja izvrstan su izbor.
ŠTO TREBATE NAPRAVITI?
1. Tvrdo kuhana jaja prerežite napola. Žumanjke pomiješajte s malo majoneze, senfa, soli i papra te drugim začinima po želji. Mješavinu stavite u hladnjak na hlađenje.
2. Polovice bjelanjaka panirajte na uobičajan način s jajem, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u dubokom ulju.
3. Pohana jaja gotova su kada dobiju zlatnosmeđu koricu. Stavite ih na papir za upijanje masnoće i nadjenite pripremljenom kremom od kuhanih jaja. Dobar tek!
U YouTube videu Scrumdiddlyumptiousa pogledajte kako se sprema ovo sočno jelo.