Punjena su jaja jednostavno i slasno jelo koje se često može naći na hrvatskim stolovima za blagdane i proslave. Riječ je o tvrdo kuhanim jajima koja se prerezuju napola te nadijevaju kombinacijom žumanjaka, začina i majoneze.

Ako vam je dosadio klasični recept ili želite isprobati nešto novo, punjena pohana jaja izvrstan su izbor.

ŠTO TREBATE NAPRAVITI?

1. Tvrdo kuhana jaja prerežite napola. Žumanjke pomiješajte s malo majoneze, senfa, soli i papra te drugim začinima po želji. Mješavinu stavite u hladnjak na hlađenje.

Pohana hrskava jaja Hrana i piće Pohana hrskava jaja : Doručak kakav sigurno nikada niste pojeli!

2. Polovice bjelanjaka panirajte na uobičajan način s jajem, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u dubokom ulju.

3. Pohana jaja gotova su kada dobiju zlatnosmeđu koricu. Stavite ih na papir za upijanje masnoće i nadjenite pripremljenom kremom od kuhanih jaja. Dobar tek!

U YouTube videu Scrumdiddlyumptiousa pogledajte kako se sprema ovo sočno jelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju