Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu redovito daje savjete za pripremu različitih jela koje se često nalaze i na jelovniku hrvatskih domaćinstava. Podijelio je i svoj recept za savršenu krumpir-salatu koju – iznenađujuće – priprema od mladog krumpira.

U našem podneblju uobičajeno je da se salata priprema od tvrđeg žutog krumpira koji je otporan na mrvljenje nakon termičke obrade, a i kojeg je moguće nabaviti tijekom cijele godine.

Jamie Oliver kilogram kuhanog krumpira reže na komade veličine zalogaja te toplog začinjava solju, paprom, s malo limunove korice te sa sokom jednog limuna kako bi se okusi bolje upili u plodove. Svemu pridoda i pet do šest žlica kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Ilustracija zapečenog krumpira s komoračem Hrana i piće Po receptu Jamieja Olivera: Tako dobar pečeni krumpir da vam uz njega ne treba ni meso

Salatu potom začinjava sa sitno nasjeckanim začinskim biljem: svježim peršinom, vlascem i nešto mente.

Da bi salati podario kremastu teksturu dodaje i par žlica kvalitetnog jogurta te žličicu engleskog senfa.

Okus potom produbljuje dimljenom slaninom. Tri kriške slanine nasjecka na sitne komade te preprži na tavi dok ne postanu hrskavi. Slaninu izvadi iz tave da se ohladi prije sljubljivanja sa salatom, a na dobivenoj masnoći preprži krušne mrvice koje dodaje ovom jelu.

Kako izgleda savršeni recept za krumpir-salatu Jamieja Olivera pogledajte u njegovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju