Ovaj bogati tost s tunom odličan je za dane kad vam se ne kuha i kada u kuhinji nemate gotovo ništa - tek možda koju konzervu, jednu zaboravljenu rajčicu i tužnu polovicu luka koja samuje u hladnjaku.

Tuna iz konzerve odlična je osnova za zdrav sendvič koji može zamijeniti i čitav ručak, a za dašak egzotike, tost ili pecivo zamijenite tortiljom. A samo deset minuta posla za pola dana sitosti - zvuči više nego dobro. Šarolikost sastojaka, puno okusa i puno povrća - čak i u kombinaciji s vrhnjem, zadovoljit će i one najzahtjevnije koji svakom obroku broje i nutritivne i kalorijske vrijednosti.

Tost s tunom i povrćem

  • 140 g tune iz konzerve, ocijeđene
  • 280 g kukuruza iz konzerve, ocijeđenog
  • ½ luka, nasjeckanog na sitno
  • 1 svežanj korijandera, nasjeckanog na sitno
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 1 limeta, iscijeđena
  • ljuti umak, po želji
  • sol
  • papar
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 8 listova zelene salate, usitnjene
  • 1 rajčica, narezana na kriške
  • 4 okrugla peciva, prerezana na pola ili 8 malih tortilja ili 8 kriški tosta

Tost s tunom i povrćem

  1. Istresite tunu u zdjelu i usitnite je vilicom. Umiješajte kukuruz, luk, korijander, umak od rajčice i sok limete. Začinite s malo ljutog umaka, posolite, popaprite i dobro promiješajte.
  2. Žlicom rasporedite po kruhu ili tortiljama. Na svaku krišku dodajte salatu, rajčicu i žlicu kiselog vrhnja . Na svaku tostadu stavite žlicu kiselog vrhnja i po želji još ljutog umaka.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Dan Grada Splita: Najljepši stihovi posvećeni „najlipšem gradu na svitu“ Split Prokurative, Split Split +2 Split