Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu rado dijeli recepte koje priprema za svoju obitelj. Među novim receptima je i poboljšana verzija pečenog pileta koju britanski chef priprema s dva netipična sastojka.

Okus pečenoj piletini, naime, unaprjeđuje sa sezamovim sjemenkama i kimchijem. Kimchi je korejska verzija kiselog kupusa koja se začinjava čili papričicama te ima vrlo snažan okus.

Ilustracija savršeno pečenog pileta Hrana i piće Hrskava korica, a sočno meso: Trik za savršeno pečeno pile

Jamie Oliver kupovni kimchi iz staklenke pomiješa s nešto vode, ulja, octa i đumbira kako bi dobio pastu za mariniranje mesa. Pastu od kimchija raspodijeli na tri dijela – jednu trećinu iskoristi za marinadu, drugu za glazuru, a treću kao dressing za salatu.

Sirovu piletinu dobro premaže izvana i iznutra s kimchi pastom te stavi ispeći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 80 minuta. Na pola pečenja pile premaže sa slasnim sokovima od pečenja te doda nešto vode po potrebi.

Pečeni krumpir Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršene pečene krumpire kojima nećete moći odoljeti

Kada se piletina ispeče, izvadi je iz rola, te je prelije drugim dijelom kimchi paste koju razrijedi s nekoliko žlica meda. Preko slatko-kisele glazure pospe tostirane sezamove sjemenke, a meso posluži uz rižu i salatu.

Da bi dobio preljev za salatu, kimchi pastu pomiješa s kockom tofua, a kremastu smjesu prelije preko korjenastog povrća.

Kako Jamie Oliver priprema najsočnije pile iz pećnice, pogledajte u njegovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju