Mislite da ste usavršili tehniku pečenja pileta u pećnici? Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu redovito daje savjete za pripremu svakodnevnih jela, a ima nekoliko trikova i za pečenje ove klasike koja se tijekom vikenda često nalazi na jelovniku u hrvatskim kućanstvima.

Najvažniji savjet za pečenje pileta? Kupite organski uzgojenu "pticu" jer će ona imati dati najviše okusa.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Svježe pile zarežite do kosti na tri djela na predjelu batka kako biste mesu dopustili da se dobro ispeče s ostatkom ptice.

Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predjelu prsa pa ovaj prostor napunite začinskom mješavinom sastavljenom od sitno nasjeckanog svježeg peršina, bosiljka i mažurana koje ste začinili sa solju i paprom te s nešto maslinova ulja.

10 recepata za prefini roštilj: Slasna vratina, marinirane tikvice, brzinski BBQ umak i druga jela za savršeni dan u prirodi Marinirane tikvice Pizza/Ilustracija +0 Meso s roštilja

Ispod kože stavite i nekoliko komada maslaca koji će mesu dati slastan okus, ali i zaštititi prsa od presušivanja tijekom termičke obrade. U unutrašnjost pileta stavite zagrijani cijeli limun koji će podariti svježinu i dodatnu dubinu okusa vašem jelu.

Prije nego što stavite peći pile u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijeva stupnjeva na oko sat vremena, podvežite ga špagom. Kako to čini Jamie Oliver, pogledajte u njegovom YouTube videu.