Mislite da ste usavršili tehniku pečenja pileta u pećnici? Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu redovito daje savjete za pripremu svakodnevnih jela, a ima nekoliko trikova i za pečenje ove klasike koja se tijekom vikenda često nalazi na jelovniku u hrvatskim kućanstvima.

Najvažniji savjet za pečenje pileta? Kupite organski uzgojenu "pticu" jer će ona imati dati najviše okusa.

U trendu Kviz općeg znanja - 4 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one čiji mozak ne poznaje neradne dane Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Lazanje od tikvica Ljeto nam se vratilo Bez brašna i tjestenine: Recept za najsočnije lazanje od tikvica

Svježe pile zarežite do kosti na tri djela na predjelu batka kako biste mesu dopustili da se dobro ispeče s ostatkom ptice.

Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predjelu prsa pa ovaj prostor napunite začinskom mješavinom sastavljenom od sitno nasjeckanog svježeg peršina, bosiljka i mažurana koje ste začinili sa solju i paprom te s nešto maslinova ulja.

10 recepata za prefini roštilj: Slasna vratina, marinirane tikvice, brzinski BBQ umak i druga jela za savršeni dan u prirodi Marinirane tikvice Slatko-kiseli ražnjići od lungića i ananasa Pizza/Ilustracija +1 Bataci s finim začinima, BBQ umakom i limetom

Ispod kože stavite i nekoliko komada maslaca koji će mesu dati slastan okus, ali i zaštititi prsa od presušivanja tijekom termičke obrade. U unutrašnjost pileta stavite zagrijani cijeli limun koji će podariti svježinu i dodatnu dubinu okusa vašem jelu.

Prije nego što stavite peći pile u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijeva stupnjeva na oko sat vremena, podvežite ga špagom. Kako to čini Jamie Oliver, pogledajte u njegovom YouTube videu.