Sastojci:
450 g mljevenog mesa
125 ml vode
50 g naribanog sira
3 paprike
3 žlice koncentrata rajčice
2 čajne žličice čilija u prahu
2 čajne žličice kumina u prahu
1 žlica biljnog ulja
½ čajne žličice origana
½ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji
zelena salata za posluživanje
salsa za posluživanje

Slika nije dostupna Hrana i piće 1 sastojak, a 9 različitih jela: Što trebate znati kad naručujete meksičku hranu?

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite paprike, prepolovite ih i očistite.

3. Stavite ih peći u pećnicu na 15 minuta dok ne omekšaju.

4. Na tavi zagrijte ulje pa na njemu prepržite mljeveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno 5 do 10 minuta.

5. U tavu dodajte koncentrat rajčice, vodu i začine (čili, kumin, češnjak, sol i papar). Sve dobro promiješajte i pirjajte oko pet minuta.

6. Prebacite smjesu u prepečene polovice paprike. Svaku papriku posipajte s malo naribanog sira i vratite u pećnicu na oko pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i lagano zapeče.

7. Taco paprike poslužite s narezanom svježom salatom i salsom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju