Ako mesu želite podariti dodatnu sočnost i dubinu okusa, marinirajte je u kombinaciji finih ulja, začinskih pasta i mješavina. Ovim savjetom često se koriste Indijci čija je kuhinja poznata po neodoljivoj ravnoteži slatkog, slanog, kiselog i ljutog.

Papaja je prirodni omekšivač mesa, pa ne čudi što se pasta od ovog tropskog voća često koristi u marinadama u indijskoj kuhinji te sljubljuje s pikantnim čilijem, đumbirom, češnjakom i drugim začinima.

Donosimo vam recept za sočne janjeće kotlete u finoj marinadi. Imajte na umu da ovaj recept možete napraviti samo ako uspijete nabaviti sve navedene sastojke. Ono što se nađete u specijaliziranim trgovinama azijske kuhinje, možete pronaći na internetu.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Slika nije dostupna Hrana i piće Ovako to rade Indijci: Recept za sočne janjeće kotlete u kremastoj marinadi

Sastojci za janjeće kotlete u marinadi:

  • 8 janjećih kotleta
  • 4 žlice ulja od čilija
  • 2 žlice ulja od gorušice
  • 2 žlice paste od crvenog čilija
  • 2 žlice paste od papaje
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 žlica indijskog začina deggi mirch
  • 1 žlica začinske mješavine chaat masala
  • ½ žlice začinske mješavine garam masala
  • ½ žlice paste od đumbira
  • ½ žlice paste od češnjaka
  • zdrobljena zrna crnog papra
  • svježi listići korijandera za posluživanje

Janjeći kotleti Hrana i piće Jednostavno, a prefino: Recept za neodoljivo sočnu janjetinu

Priprema:

  1. Pomiješajte zajedno čili pastu, pastu od papaje, češnjaka i đumbira te jogurta. Zdrobite zrna crnog papra i dodajte smjesi zajedno s uljima i začinskim mješavinama. Premažite marinadom meso i stavite u hladnjak na šest do osam sati
  2. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  3. Na dobro zagrijanoj tavi prepržite marinirane janjeće kotlete oko 30 sekundi sa svake strane dok se lagano ne zapeku.
  4. Stavite ih potom na lim za pečenje te termički obrađujte u pećnici ovisno o veličini janjećih kotleta oko 8 do 10 minuta ako želite da budu srednje pečeni ili 14 do 18 minuta ako želite da budu dobro pečeni.
  5. Poslužite ih sa svježim listićima korijandera i prilogom po želji. Dobar tek!