Tandoori piletina jedno je od najpopularnijih indijskih jela diljem svijeta. Riječ je načinu pripreme pilećeg, ali i raznog drugog mesa u marinadi na bazi jogurta i začina, a u cilindričnoj glinenoj peći po imenu tandoor.

U osebujnim okusima možete uživati čak i ako nemate specijaliziranu peć. Umjesto u tandooru, meso ispecite na roštilju. Mi vam donosimo recept za pripremu sočnih janjećih kotleta na indijski način.

Pav bhaji od gljiva Hrana i piće Indijski fast-food: Recept za sočne gljive u prefinom umaku koje se jedu s pecivom

Sastojci:
8 janjećih kotleta
300 ml običnog jogurta
120 ml biljnog ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice začinske mješavine garam masala
1 žlica pirea od rajčice
1 limun
1 žlica mljevene paprike
1 čajna žličica piskavice u prahu
sol i papar po želji
šaka svježih listića korijandera

Slika nije dostupna Hrana i piće Prozračne palačinke bez grama brašna koje se super slažu s mesom, sirom i povrćem

Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, ulje, pire od rajčice, iscijeđeni sok jednog limuna, nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, garam masalu, piskavicu, sol i papar.

2. Uronite janjeće kotlete u pripremljenu marinadu, stavite u hladnjak i pustite da se sve zajedno marinira nekoliko sati.

3. Zagrijte roštilj te na njemu pecite kotlete oko pet do šest minuta sa svake strane, odnosno dok se ne ispeku po vašoj želji.

4. Poslužite janjeće kotlete s nasjeckanim svježim listićima korijandera i kuhanom rižom. Dobar tek!

Tajni vrt dalmatinskog zaleđa u kojem se jedu veličanstveni odojci i janjetina s ražnja Konoba Vinko - 1 Konoba Vinko - 2 Konoba Vinko - 3 +5 Konoba Vinko - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju