Ako ste ikada gulili veliku količinu krumpira, možda ste primijetili da plod počne tamnjeti ubrzo nakon što mu odstranite koru. Rezultat će biti još vizualno neprivlačniji ako ogulite krumpire, narežete ih i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Ovo nije ništa čudno – površina krumpira oksidira kada je izložena kisiku. Da biste spriječili tu pojavu, poslužite se najjednostavnijim trikom – uronite krumpir u običnu vodu.

Kuhari u restoranima gule i sjeckaju krumpire i po 24 sata prije nego što će ih upotrijebiti u pripremi jela.

U trendu Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Turske mahune Tope se u ustima Ovako to rade Turci: Recept za najslasnije mahune koje ćete pojesti ove sezone Varivo od leće Tjedni jelovnik Kad je frižider "poluprazan": 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se rade "od ničega"

Obično se krumpiri stavljaju u posudu, ispunjavaju s dovoljno vode da budu potpuno potopljeni, a potom poklapaju i stavljaju u hladnjak. Kada vam je potreban, krumpir se ocijedi i termički obradi na željeni način.

Imajte na umu da tako možete pospremiti krumpir do 24 sata unaprijed. Po isteku tog roka krumpirov škrob pretvara se u šećer, što će utjecati na teksturu i okus krumpira.


Ako planirate ispeći pomfrit nakon namakanja krumpira, pobrinite se da ga dobro osušite prije nego što ga stavite u ulje ili fritezu na vrući zrak.