Puding od banane popularni je desert koji se u Sjedinjenim Američkim Državama jede već desetljećima. Riječ je o jednostavnom pudingu od vanilije koji se bogato oplemenjuje zrelim bananama i šlagom.


Mnogi tvrde da najpopularniju verziju današnjice radi njujorška pekarnica i slastičarnica Magnolia, za čije se deserte satima čeka u redovima.

Magazin Eater podijelio je recept chefa Bobbieja Lloyda iz slastičarnice Magnolia za puding od banane koji se sastoji od samo šest sastojaka te se vrlo lako može napraviti i kod kuće.

Puding od vanilije Hrana i piće Kuhano za 15 minuta: Recept za prefini puding od vanilije koji se radi bez kapi mlijeka

Sastojci za puding od banane:

  • 720 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 350 ml ledeno hladne vode
  • 300 g keksića od vanilije
  • 100 g instant pudinga od vanilije
  • 4-5 vrlo zrelih banana

Priprema pudinga od banana:

  1. U zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko i hladnu vodu. U dobivenu smjesu postepeno dodajte instant puding. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica. Prekrijte zdjelu krpom i stavite u hladnjak da se stisne na sat vremena, a može i preko noći.
  2. Istucite slatko vrhnje u šlag.
  3. Pažljivo umiješajte ohlađenu smjesu pudinga u šlag dok se sastojci ne sljube.
  4. Trećinu smjese stavite na dno prozirne zdjele pa preko kreme rasporedite keksiće i kolutiće banane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Prekrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na četiri do šest sati. Poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Dodatni savjeti:

Ako ne možete naći slatko kondenzirano mlijeko u trgovinama, vrlo lako ga možete napraviti i u kućnoj radinosti od mlijeka u prahu, šećera, vode i maslaca.

U originalnom receptu koriste se keksići od vanilije brenda Nila.  Poslužiti se možete i čajnim keksićima ili piškotama. Keksi, naime, omekšaju tijekom procesa hlađenja.


Banane moraju biti vrlo zrele. Što je banana zrelija, to će puding imati slađi okus.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju