Puding od banane popularni je desert koji se u Sjedinjenim Američkim Državama jede već desetljećima. Riječ je o jednostavnom pudingu od vanilije koji se bogato oplemenjuje zrelim bananama i šlagom.


Mnogi tvrde da najpopularniju verziju današnjice radi njujorška pekarnica i slastičarnica Magnolia, za čije se deserte satima čeka u redovima.

Magazin Eater podijelio je recept chefa Bobbieja Lloyda iz slastičarnice Magnolia za puding od banane koji se sastoji od samo šest sastojaka te se vrlo lako može napraviti i kod kuće.

Puding od vanilije Hrana i piće Kuhano za 15 minuta: Recept za prefini puding od vanilije koji se radi bez kapi mlijeka

Sastojci za puding od banane:

  • 720 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 350 ml ledeno hladne vode
  • 300 g keksića od vanilije
  • 100 g instant pudinga od vanilije
  • 4-5 vrlo zrelih banana

Priprema pudinga od banana:

  1. U zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko i hladnu vodu. U dobivenu smjesu postepeno dodajte instant puding. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica. Prekrijte zdjelu krpom i stavite u hladnjak da se stisne na sat vremena, a može i preko noći.
  2. Istucite slatko vrhnje u šlag.
  3. Pažljivo umiješajte ohlađenu smjesu pudinga u šlag dok se sastojci ne sljube.
  4. Trećinu smjese stavite na dno prozirne zdjele pa preko kreme rasporedite keksiće i kolutiće banane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Prekrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na četiri do šest sati. Poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Dodatni savjeti:

Ako ne možete naći slatko kondenzirano mlijeko u trgovinama, vrlo lako ga možete napraviti i u kućnoj radinosti od mlijeka u prahu, šećera, vode i maslaca.

U originalnom receptu koriste se keksići od vanilije brenda Nila.  Poslužiti se možete i čajnim keksićima ili piškotama. Keksi, naime, omekšaju tijekom procesa hlađenja.


Banane moraju biti vrlo zrele. Što je banana zrelija, to će puding imati slađi okus.