Jeste li ikada probali napraviti puding bez instant praha? Postupak je vrlo jednostavan, a može se prilagoditi najrazličitijim skupinama – čak i onima koji ne jedu hranu životinjskog porijekla.
Umjesto kravljeg mlijeka puding se može napraviti s biljnim napitkom od soje, koji je istovremeno pun bjelančevina te jamči kremasti rezultat.
Da biste dobili ukusan okus vanilije potrebno je koristiti ekstrakt prave vanilije, a ne njezine jeftine alternative.
Sastojci za puding:
- 500 ml napitka od soje
- 70 grama šećera
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema pudinga:
- U velikom loncu pomiješajte šećer, kukuruzni škrob i sol. Dobro promiješajte te postupno dodajte napitak od soje.
- Dodajte napitak uz stalno miješanje kako biste se riješili eventualnih grudica.
- Kuhajte smjesu na laganoj temperaturi oko 15 minuta dok se ne zgusne.
- Maknite lonac s vatre te ubacite ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte.
- Pustite da se smjesa ohladi pa je stavite u hladnjak na dva do tri sata.
- Puding poslužite hladan s voćem, čokoladom i orašastim plodovima po želji. Dobar tek!
Savjet plus:
Ako želite oplemeniti okus jednostavnog pudinga od vanilije, u njega možete dodati i limunovu koricu ili pak sok bobičastog voća kako biste mu dali izražajniju boju.
Bračni par iz Tuzle i Novog Mesta koji sarmu kuha bez grama mljevenog mesa +0