Jeste li ikada probali napraviti puding bez instant praha? Postupak je vrlo jednostavan, a može se prilagoditi najrazličitijim skupinama – čak i onima koji ne jedu hranu životinjskog porijekla.
Umjesto kravljeg mlijeka puding se može napraviti s biljnim napitkom od soje koja je istovremeno puna bjelančevina, te jamči kremasti rezultat.
Da biste dobili ukusan okus vanilije potrebno je koristiti ekstrakt prave vanilije, a ne njezine jeftine alternative.
Sastojci:
500 ml napitka od soje
70 grama šećera
3 žlice kukuruznog škroba
1 žlica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
1. U velikom loncu pomiješajte šećer, kukuruzni škrob i sol. Dobro promiješajte te postupno dodajte napitak od soje.
2. Dodajte napitak uz stalno miješanje kako biste se riješili eventualnih grudica.
3. Kuhajte smjesu na laganoj temperaturi oko 15 minuta dok se ne zgusne.
4. Maknite lonac s vatre, te ubacite ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte.
5. Pustite da se smjesa ohladi, pa je stavite u hladnjak na dva do tri sata.
6. Puding poslužite hladan s voćem, čokoladom i orašastim plodovima po želji. Dobar tek!
Savjet plus:
Ako želite oplemeniti okus jednostavnog pudinga od vanilije, u njega možete dodati i limunovu koricu ili pak sok bobičastog voća kako biste mu dali izražajniju boju.