Jeste li čuli za panelle? Riječ je o sicilijanskoj street food hrani koja obuhvaća pržene popečke od brašna slanutka i začina, a koje se obično poslužuju uz krokete ili između dvije kriške kruha poput sendviča.

Panelle je vrlo jeftino jelo, a s obzirom na to da je napravljeno od brašna slanutka, obiluje bjelančevinama biljnog porijekla. Vjeruje se da jelo ima arapske korijene.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Slika nije dostupna Hrana i piće Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega"

Sastojci:
150 grama brašna od slanutka
750 ml vode
1 čajna žličica soli
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. Ulijte brašno, vodu i sol u lonac i pjenjačom tucite dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Kuhajte smjesu na umjerenoj temperaturi te uz stalno miješanje dok se ne zgusne, odnosno ne počne odvajati od rubova lonca. Za to će vam biti potrebno otprilike 5 do 10 minuta.

Slika nije dostupna Hrana i piće Mekani "spezzatino": Recept za prefini talijanski "gulaš" koji se radi od najžilavijih komada mesa

3. Brzo prebacite toplu smjesu na lim za pečenje i razmažite na debljinu oko jednog centimetra.

4. Stavite na hlađenje u hladnjak oko sat vremena, odnosno dok se ne stisne do kraja.

5. Narežite smjesu na manje kocke te ih prepržite na vrućem ulju oko tri minute sa svake strane.

6. Pržene panelle stavite na papirnati ručnik za upijanje masnoće, a potom poslužite u sendviču ili uz krokete. Dobar tek!