U Sloveniji Lars&Sven posluju na četiri lokacije u Ljubljani i Kopru. Ta obiteljska tvrtka već je četiri godine zaredom proglašena najboljim lancem slovenskih burger barova, a od 2017. godine imaju i mobilnu inačicu - food truck.

Njime obilaze cijelu Sloveniju, a ove jeseni Iveka i njegove brzoruke grill majstore upoznali su i Zagrepčani na Zagreb Burger Festivalu. Iznimno su ponosni na suradnju s lokalnim OPG-ovima te od samog početka veliku pažnju posvećuju kvaliteti namirnica. U ponudi je 15 jela, uključujući i posebnu ponudu za djecu.

Koncept društvene odgovornosti iznimno je važan dio njihove poslovne filozofije. Uspostavili su vrlo kvalitetnu suradnju s ljubljanskim Centrom za osobe s posebnim potrebama Janez Levc, na što su iznimno ponosni. Naime štićenici Centra rade u pekarnici "Janez dela", ručno pripremaju sva peciva bez konzervansa i aditiva za ovaj burger bar te za svoj rad primaju plaću.

Isto tako, tri štićenika s posebnim potrebama Lars&Sven je zaposlio u svojim burger barovima. Tako ih se aktivno integrira u društvo i osiguravaju redoviti prihodi. "Jako nam je dragocjena ova suradnja s centrom Janez Levc i vidimo koliko je važno pokazati osobama s posebnim potrebama da su dragocjeni i važni članovi našeg društva. Nadamo se da ćemo uspjeti ovako nešto pokrenuti i u Hrvatskoj, napomenuo je Primož Novak, vlasnik Lars&Svena."

Već u samom početku poslovanja osmislili su i poseban donacijski program - Donirajmo lokalno (Lokalno šteje). U Sloveniji ga je podržao i slovenski predsjednik Borut Pahor te ga prepoznao kao uspješan poslovni model. Isti program počinje se provoditi i u Zagrebu. Svaka dva mjeseca odabirat će se prijavljeni kandidati, a sami posjetitelji odlučuju koji će kandidat osvojiti koju od donacija ubacivanjem žetona pri kupnji hrane. Tako konzumacijom u Lars&Svenu osim guštanja u kvalitetnoj hrani posjetitelji istovremeno i pomažu razvoju lokalne zajednice.

Prvi su zagrebački kandidati: Domagoj Jakopović Ribafish za svoj projekt RokOtok, udruga Smiješak za sve za edukaciju teta i stričeka pričalica te Toni Bošnjaković za odlazak na Svjetski skijaški kup.

U ponudi od 15 jela svatko će pronaći svoje favorite, od prefinih Lars i Sven burgera, delicije zvane BlackEdder, koja koketira s tamnim pecivom, pilećih prutića i filea, roastbeef sendviča i hrskavih krumpirića.

Vegetarijancima će se svidjeti Vege burger, a Beyond burger nestrpljivo očekuje sve vegane koji vole uživati u hrani. Bezglutenski burger isto tako je važan i tražen dio ponude. Za dječicu je Lars&Sven pripremio dva posebna menija. Uz maleni burger i krumpiriće tu je i prirodni sok ili voda uz gratis igračku.

U pripremi burgera koristi se 100 % certificirana domaća govedina, bez GMO-a, hormona, antibiotika, dodanih pojačivača okusa i konzervansa. Sastojke nabavljaju iz provjerenih izvora, a od sireva koriste samo one najkvalitetnije poput goude, cheddar sira, provolonea i mozzarelle.

Povrće i ostali proizvodi uglavnom dolaze s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava i od lokalnih proizvođača, koji razmišljaju poput njih. Uvijek se oslanjaju na lokalne dobavljače jer tako skraćuju vrijeme dostave i smanjuju ugljični otisak.

Lars&Sven se nalazi u prizemlju Branimir mingle malla, a posjetitelje očekuje od ponedjeljka do petka od 11 do 22 sata, subotom od 12 do 23 sata i nedjeljom od 12 do 21 h.

Branimir mingle mall predstavlja novi i jedinstveni koncept urbane destinacije u samom srcu Zagreba te je riječ o prvom takvom projektu u Hrvatskoj. Branimir mingle mall uključuje sadržaje za provođenje slobodnog vremena, druženje i okupljanje pod jednim krovom; tu je sve od odlične ponude restorana, preko igraonice i kina, pa sve do sportskih sadržaja u teretani, Branimir mingle mall zadovoljit će sve zahtjeve nove generacije i modernog načina života.

Jeftiniji od Zagreba: 9 gradova u kojima ćete se dobro provesti za mali novac Bratislava Kijev - 4 Gdanjsk, Poljska +6 Vilnius

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju