Jedna od najljepših terasa Jadrana s koje se pruža nestvaran panoramski pogled na obližnje otoke i grad Split, točnije na 270 stupnjeva mediteranskog života, pripada restoranu Adriatic. Kultno splitsko mjesto, nekoć poznato pod imenom Adriatic Grašo, usidreno je u samom srcu ACI Marine, na strmim liticama koje izranjaju iz mora, svega nekoliko minuta šetnje Zapadnom obalom od vreve Dioklecijanove palače i centra grada.

Restoran Adriatic jedno je od omiljenih mjesta Splićana, ali stranih gostiju, a razloga je mnogo. Osim neodoljivog retro-mediteranskog štiha i šarmantno preuređenog interijera te eksterijera s vanjskim roštiljem, ovaj vrhunski everyday food ugostiteljski objekt, koji stimulira sva osjetila, na svojoj svakodnevnoj karti nudi najsvježiju oboritu ribu, jastoge i druge morske specijalitete te mesna jela s predznakom kreativne mediteranske kuhinje. Naravno, tu je i nepregledna lista vrhunskih vina koja se prigodno pare sa specijalitetima iz ponude.

“Na meniju se nalaze mnoga trademark jela s potpisom Adriatica, poput pašticade u košarici od tjestenine s domaćim njokima, domaće korčulanska tjestenine ili hit poslastice “nedovršeni štrudel”, našeg buntovnika među desertima”, otkrivaju nam vlasnici.

Pod okriljem restorana Adriatic nalazi se i popularna pizzerija Skipper s podužim izborom pizza iz krušne peći iz koje najčešće izlaze hit “pizze od metra”, te omiljeno mjesto među skiperima, cocktail-lounge bar Baluni, gdje gosti uz veliki izbor koktela promatraju nezaboravne zalaske sunca. Zbog velike potražnje za poznatom “ACI pizzom”, vlasnici restorana svom su pogonu nedavno dodali još jednu krušnu peć i time nestrpljivo iščekivanje sveli na minimum.

Daleko od prometa i buke ulica, jedini zvuk koji se može čuti s terase Adriatica jeste zvuk jedara jedrilica koje gotovo nečujno prolaze u blizini, što ovaj restoran čini i jednom od najpopularnijih lokacija za vjenčanja u Splitu.

Ako još niste imali priliku, sada je krajnje vrijeme da upoznate Split iz perspektive restorana Adriatic s kojega se pruža najbolji pogled na mediteransku kuhinju.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju