Na jelovnik ove zime uvrstite i ukusno varivo s lećom i mesnim okruglicama od junetine koje će nahraniti cijelu obitelj. Vrlo lako se kuha i kod kuće, a za cjelokupnu pripremu bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Sastojci za mesne okruglice:

  • 450 g junetine
  • 40 g krušnih mrvica
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • 1 čajna žličica luka u prahu
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Sastojci za varivo:

  • 2 l pilećeg temeljca
  • 500 ml umaka od rajčice
  • 200 g crvene leće
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema:

  1. Ubacite u zdjelu sve sastojke za mesne okruglice. Izradite smjesu rukama i oblikujte je u manje mesne okruglice. Stavite ih sa strane.
  2. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk i naribane mrkve. Pirjajte sve zajedno pet do šest minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute.
  4. Podlijte sve zajedno s temeljcem i umakom od rajčice, poklopite lonac i pustite da zavrije.
  5. Tada dodajte leću i nekuhane mesne okruglice. Posolite i popaprite po želji.
  6. Kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi oko 20-ak minuta dok se leća ne skuha, juha se ne zgusne, a mesne okruglice termički ne obrade do kraja.
  7. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

Švedski klasik kojem nema premca: Recept za slasne mesne okruglice koje ćete staviti i u sendvič Švedske mesne okruglice - 24 Švedske mesne okruglice - 23 Švedske mesne okruglice - 21 +16 Švedske mesne okruglice - 20

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju