Bilo da ste mamurni ili želite pojesti nešto brzo i fino bez trošenja previše vremena u kuhinji, tjestenina s kobasicama i ljutom papričicom može biti odgovor na vaše želje. Umjesto papričice poslužit će i žličica čilija u prahu, a ako želite, tjesteninu možete posipati i naribanim sirom.
Sastojci za tjesteninu s kobasicama:
- 2 para kobasica za pečenje
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica čilija u prahu ili 1 ljuta papričica
- 400 g pelata u limenci
- 300 g tjestenine
Priprema tjestenine:
- Zagrijte vodu za tjesteninu pa kada prokuha ubacite tjesteninu i kuhajte onoliko koliko je naznačeno na pakiranju.
- Kobasice narežite na veće ploške pa ih popržite sa svih strana i dodajte sjeckani luk i protisnuti češnjak.
- Kad luk i češnjak omekšaju umiješajte chilli ili ljutu papričicu (očišćenu i nasjeckanu) pa ulijte pelate. Nakon što umak prokuha kuhajte ga još deset minuta da se zgusne pa dodajte ocijeđenu tjesteninu. Prema želji pospite sirom i poslužite.
Ne mogu proći ispod radara: Isprobali smo kolače iz novootvorene zagrebačke slastičarnice Orijent +10