Bilo da ste mamurni ili želite pojesti nešto brzo i fino bez trošenja previše vremena u kuhinji, tjestenina s kobasicama i ljutom papričicom može biti odgovor na vaše želje. Umjesto papričice poslužit će i žličica čilija u prahu, a ako želite, tjesteninu možete posipati i naribanim sirom. 

Sastojci za tjesteninu s kobasicama:

  • 2 para kobasica za pečenje
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica čilija u prahu ili 1 ljuta papričica
  • 400 g pelata u limenci
  • 300 g tjestenine

Priprema tjestenine:

  1. Zagrijte vodu za tjesteninu pa kada prokuha ubacite tjesteninu i kuhajte onoliko koliko je naznačeno na pakiranju.
  2. Kobasice narežite na veće ploške pa ih popržite sa svih strana i dodajte sjeckani luk i protisnuti češnjak.
  3. Kad luk i češnjak omekšaju umiješajte chilli ili ljutu papričicu (očišćenu i nasjeckanu) pa ulijte pelate. Nakon što umak prokuha kuhajte ga još deset minuta da se zgusne pa dodajte ocijeđenu tjesteninu. Prema želji pospite sirom i poslužite.

Ne mogu proći ispod radara: Isprobali smo kolače iz novootvorene zagrebačke slastičarnice Orijent Kolači slastičarnice Orijent - 14 Kolači slastičarnice Orijent - 13 Kolači slastičarnice Orijent - 12 +10 Kolači slastičarnice Orijent - 11

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju