Prženi komadići svinjetine sa slatkim umakom na bazi naranče popularna su kombinacija okusa u Kini, a koja se najčešće poslužuje uz kuhanu rižu za ručak ili večeru.

Ako želite hrskavo meso,
posipajte ga s kukuruznim brašnom prije nego što ga ispečete u vrućem ulju u woku.

Nakon toga meso sljubite s umakom koji ćete pripremiti od pilećeg temeljca, narančina soka i marmelade.

Sastojci za ljepljivu svinjetinu:

  • 2 svinjska kotleta bez kostiju
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 štapić cimeta
  • komadić đumbira veličine pola palca
  • biljno ulje
  • listići korijandera za posluživanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Fina pržena svinjetina u slatko-kiselom umaku koji se priprema od samo 3 sastojka

Sastojci za marinadu:

  • 4 žlice kukuruznog brašna
  • 1 žlica rižina vina
  • 1 čajna žličica ulja sezama
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice kineske mješavine 5 začina
  • ¼ čajne žličice šećera

Sastojci za umak:

  • 100 ml soka od naranče
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica marmelade od naranče
  • 1 žlica rižina octa
  • 1 žlica kečapa

Slika nije dostupna Hrana i piće Pravi okusi Istoka: Recept za fine kineske rezance s mljevenom svinjetinom

Priprema kineske svinjetine u umaku od naranče:

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu – rižino vino, ulje sezama, sol, kinesku mješavinu 5 začina i šećer i stavite u veću zdjelu.
  2. Narežite meso na komadiće veličine tri do četiri centimetara i stavite u zdjelu s marinadom. Dobro utisnite marinadu u meso. Na kraju dodajte kukuruzno brašno i posipajte ga po mesu.
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte sastojke za umak – pileći temeljac, sok od naranče, umak od soje, marmeladu, rižin ocat i kečap i stavite sa strane.
  4. U woku zagrijte ulje na 180 Celzijevih stupnjeva, pa ne njemu ispržite komadiće marinirane svinjetine. Pecite meso oko četiri do pet minuta dok ne postane hrskavo i dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  5. Izvadite meso iz woka i stavite na papir za upijanje masnoće.
  6. U woku prepržite i nasjeckani češnjak, mladi luk i đumbir u trajanju od 30 do 60 sekundi. Nakon toga dodajte anis i cimet i podlijte sve zajedno s pripremljenim umakom.
  7. Ako vam je u woku ostalo mnogo ulja od prženja svinjetine, dio izlijte prije nego što stavite začine i umak.
  8. Kad umak zavrije u wok vratite i pečenu svinjetinu, dobro promiješajte i pirjajte sve zajedno još oko dvije minute da se okusi sljube.
  9. Poslužite toplo s kuhanom rižom. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 +0 Tajne mekanog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju