Prženi komadići svinjetine sa slatkim umakom na bazi naranče popularna su kombinacija okusa u Kini, a koja se najčešće poslužuje uz kuhanu rižu za ručak ili večeru.

Ako želite hrskavo meso,
posipajte ga s kukuruznim brašnom prije nego što ga ispečete u vrućem ulju u woku.

Nakon toga meso sljubite s umakom koji ćete pripremiti od pilećeg temeljca, narančina soka i marmelade.

Sastojci za ljepljivu svinjetinu:

  • 2 svinjska kotleta bez kostiju
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 štapić cimeta
  • komadić đumbira veličine pola palca
  • biljno ulje
  • listići korijandera za posluživanje
U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Salata od krastavaca Jako osvježavajuća Trik sastojak za najfiniju salatu od krastavaca koju morate probati

Slika nije dostupna Hrana i piće Fina pržena svinjetina u slatko-kiselom umaku koji se priprema od samo 3 sastojka

Sastojci za marinadu:

  • 4 žlice kukuruznog brašna
  • 1 žlica rižina vina
  • 1 čajna žličica ulja sezama
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice kineske mješavine 5 začina
  • ¼ čajne žličice šećera

Sastojci za umak:

  • 100 ml soka od naranče
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica marmelade od naranče
  • 1 žlica rižina octa
  • 1 žlica kečapa

Slika nije dostupna Hrana i piće Pravi okusi Istoka: Recept za fine kineske rezance s mljevenom svinjetinom

Priprema kineske svinjetine u umaku od naranče:

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu – rižino vino, ulje sezama, sol, kinesku mješavinu 5 začina i šećer i stavite u veću zdjelu.
  2. Narežite meso na komadiće veličine tri do četiri centimetara i stavite u zdjelu s marinadom. Dobro utisnite marinadu u meso. Na kraju dodajte kukuruzno brašno i posipajte ga po mesu.
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte sastojke za umak – pileći temeljac, sok od naranče, umak od soje, marmeladu, rižin ocat i kečap i stavite sa strane.
  4. U woku zagrijte ulje na 180 Celzijevih stupnjeva, pa ne njemu ispržite komadiće marinirane svinjetine. Pecite meso oko četiri do pet minuta dok ne postane hrskavo i dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  5. Izvadite meso iz woka i stavite na papir za upijanje masnoće.
  6. U woku prepržite i nasjeckani češnjak, mladi luk i đumbir u trajanju od 30 do 60 sekundi. Nakon toga dodajte anis i cimet i podlijte sve zajedno s pripremljenim umakom.
  7. Ako vam je u woku ostalo mnogo ulja od prženja svinjetine, dio izlijte prije nego što stavite začine i umak.
  8. Kad umak zavrije u wok vratite i pečenu svinjetinu, dobro promiješajte i pirjajte sve zajedno još oko dvije minute da se okusi sljube.
  9. Poslužite toplo s kuhanom rižom. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? +0 Tajne mekanog mesa