Brokula je iznimno zdrava namirnica koja obiluje vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima. U 100 grama brokule nalazi se svega 34 kalorije, pa se njezina konzumacija preporučuje osobama koje žele smršavjeti ili održati željenu kilažu.

Bez začina i odgovarajuće termičke obrade brokula za neke može biti neukusna. Najlakši način da oplemenite okuse ove kupusnjače jest da je ispečete u pećnici s nešto češnjaka, maslinova ulja, soli i papra.

Gusta juha od brokule Hrana i piće Trik za finu juhu od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji "zelenila"

Ukoliko želite dodatno produbiti orašaste note pečene brokule na kraju termičke obrade posipajte je s naribanim parmezanom, pahuljicama čilija i malo limunova soka.

Sastojci:

700 g cvjetova brokule
6 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

Od brokule i sira napravite ukusne povrtne krokete Hrana i piće Kroketi od brokule: Najlakši recept za hrskavu fantaziju koju će voljeti baš svaki umak

2. Nožem razrežite brokulu na cvjetove, a češnjak očistite i lagano zdrobite nožem.

3. Cvjetove brokule stavite u veliku zdjelu zajedno s očišćenim češnjakom, maslinovim uljem, soli i paprom. Dobro promiješajte.

4. Prebacite sastojke zdjele na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 20 do 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju.

5. Poslužite toplo. Dobar tek!

7 namirnica koje prirodno snižavaju visoki krvni tlak Breskve Kivi Namaz od bijelog graha +1 Pečena brokula s češnjakom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju