Brokula je iznimno zdrava namirnica koja obiluje vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima. U 100 grama brokule nalazi se svega 34 kalorije, pa se njezina konzumacija preporučuje osobama koje žele smršavjeti ili održati željenu kilažu.

Bez začina i odgovarajuće termičke obrade brokula za neke može biti neukusna. Najlakši način da oplemenite okuse ove kupusnjače jest da je ispečete u pećnici s nešto češnjaka, maslinova ulja, soli i papra.

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za finu juhu od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji "zelenila"

Ukoliko želite dodatno produbiti orašaste note pečene brokule na kraju termičke obrade posipajte je s naribanim parmezanom, pahuljicama čilija i malo limunova soka.

Sastojci za brokulu:

  • 700 g cvjetova brokule
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po želji


Priprema brokule:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2.  Nožem razrežite brokulu na cvjetove, a češnjak očistite i lagano zdrobite nožem.
  3. Cvjetove brokule stavite u veliku zdjelu zajedno s očišćenim češnjakom, maslinovim uljem, soli i paprom. Dobro promiješajte.
  4. Prebacite sastojke zdjele na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 20 do 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju.
  5. Poslužite toplo. Dobar tek!

7 vrsta hrane koje prirodno snižavaju visoki krvni tlak Banane snižvaju visoki krvni tlak Breskve su najfinije u srpnju i kolovozu Brokula +2 Čips od kelja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju