Brokula je iznimno zdrava namirnica iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, vitaminima i mineralima. Brokula se može dodavati brojnim jelima – od variva do curryja, a od nje se mogu raditi fine guste juhe i kreme. 
Ako niste ljubitelj brokule, ali i dalje želite uživati u njezinim blagodatima, produbite joj okus namirnicama koje volite. Primjerice, skuhajte je u mesnom temeljcu te pretvorite u gustu juhu, a potom je dodatno začinite slasnim naribanim parmezanom. 
Sastojci za juhu:
1 kg brokule
1 l pilećeg temeljca
100 g naribanog parmezana
90 g svježih listića špinata
3 žlice limunova soka
2 češnja češnjaka 
1 luk
1 žlica naribane korice limuna
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
Priprema:
1.	Narežite brokulu na manje cvjetove, a stabljike na tanke kriške. 
2.	U većem loncu zagrijte ulje, pa na njemu prepirjajte luk dok ne omekša. 
3.	Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.
4.	Dodajte nasjeckane stabljike brokule, posolite, popaprite i sve zajedno pirjajte oko tri minute. 
5.	Dodajte ostatak brokule i podlijte mesnim temeljcem. Pustite da se povrće kuha oko 15-ak minuta odnosno dok brokula ne omekša.
6.	Pred kraj kuhanja dodajte i listiće špinata da povene. 
7.	Dodajte u lonac limunov sok i koricu te naribani parmezan. Sastojke pretvorite u gustu juhu uz pomoć štapnog miksera ili klasičnog blendera. 
8.	Provjerite okus i po potrebi dodajte još soli i papra. 
9.	Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek! 

              
              
              
                
                
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            