Mnoge kulture svijeta uživaju u spajanju robusnog mesa sa sočnim voćem. Svinjetina i jabuke, pritom, nameću se kao savršena kombinacija.

Ako želite oplemeniti okus svinjskog mesa, spojite ga sa slatko-kiselim jabukama poput Gale ili Fujija. Donosimo vam recept za svinjski kare koji se peče zajedno sa sočnim kriškama jabuka.

Sastojci:
1 kg svinjskog karea
175 ml cidera od jabuke
100 g maslaca
5 slatko-kiselih jabuka
4 grančice ružmarina
4 grančice timijana
2 luka
2 žlice meda
sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Za polizati prste: Trik za pečene svinjske kotlete kao iz najboljih restorana

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.

2. Stavite svinjski kare u veliki pleh za pečenje. Posolite i popaprite meso sa svih strana i povežite ga špagom.

3. Prelijte med preko mesa te dodajte grančice svježeg ružmarina i timijana na vrh.

4. Preko mesa dodajte i kockice maslaca.

5. Oko mesa položite četvrtine očišćenog luka.

6. U lim za pečenje ulijte cider od jabuke i stavite sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Svinjetina na kineski način: Recept za fini ručak koji će biti gotov za 10-ak minuta

7. Pecite meso oko 45 minuta, odnosno dok kuhinjski termometar u sredini mesa na pokazuje 50 Celzijevih stupnjeva.

8. Tada u lim dodajte i četvrtine očišćenih jabuka i pecite sve zajedno još oko 45 minuta, odnosno dok svinjetina ne dosegne temperaturu od 71 Celzijevih stupanj.

9. Izvadite meso iz lima za pečenje i pustite da odmori oko dvadeset minuta prije rezanja.

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 +0 Tajne mekanog mesa

10. Poslužite kriške svinjetine s pečenim jabukama. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju