Iskusni chefovi u dobrim restoranima znaju pripremiti jelo koje savršeno uravnotežuje slane, slatke, kisele, gorke i umami okuse. Imate osjećaj da je meso u restoranu uvijek finije? Tajna se vjerojatno skriva u tom balansu.

Želite li kod kuće poboljšati okus pečenih svinjskih kotleta, voćni pekmezi su odlično rješenje. Karamelizirajte meso sa svake strane na tavi na štednjaku, a potom dovršite u pećnici uz često premazivanje upravo pekmezom.

Svinjetina Hrana i piće Mirisno, meko i sočno: Talijanski recept za svinjske kotlete na lovački način

Slatko-kiselo voće iz teglice predstavlja odličnu glazuru za meso. Iako se možete poslužiti različitim pekmezima, sa svinjetinom će se posebno dobro sljubiti šljive, jabuke, marelice i smokve.

Sastojci:

4 deblja svinjska kotleta
80 g pekmeza po želji
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte ulje u tavi.

Svinjski kotleti u kremastom umaku Hrana i piće Iz jedne tave: Recept za prefine svinjske kotlete u kremastom umaku

2. Meso posolite i popaprite sa svake strane pa stavite na zagrijanu tavu.

3. Pecite meso sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobije smeđu koricu.

4. Prebacite kotlete u lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja. Duljina pečenja ovisi o debljini kotleta.

5. Tijekom pečenja nekoliko puta premažite kotlete željenim pekmezom.

6. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

Meso koje se topi u ustima: Recept za slasne - i jednostavne pulled pork sendviče Trgana svinjetina na tostu - 2 Trgana svinjetina na tostu - 3 Trgana svinjetina na tostu - 4 +1 Trgana svinjetina na tostu - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju