Nema ništa neugodnije od pečenih rebara na kojima se nalazi žilavo meso. Da biste spriječili ovu katastrofu, važno je meso pravilno termički obraditi.

Mi vam predlažemo da meso prvo zapečete u loncu, a potom ga stavite peći u pećnicu u kombinaciji vina i junećeg temeljca.

Kao i kod drugih komada junećeg mesa, najbolje rezultate postići ćete ako meso termički obrađujete na niskoj temperaturi dugo vremena.

Ako imate lonac od lijevanog željeza poput takozvanog dutch ovena, za ovaj recept trebat će vam samo jedna posuda.

Slika nije dostupna Hrana i piće Fantazija! Recept za pečena rebra s kojim će meso biti tako mekano da nećete trebati nož

Sastojci za pečena kratka rebra:

  • 900 g junećih rebra
  • 500 ml suhog crvenog vina
  • 500 ml junećeg temeljca
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 3 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 štapića cimeta
  • 1-2 sušene čili papričice
  • 1 luk
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica papra
  • nekoliko grančica timijana
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina

Priprema rebra u vinu:

  1. Posolite i popaprite rebra. Pustite da dosegnu sobnu temperaturu.
  2. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
  3. Zagrijte ulje u loncu od lijevanog željeza pa dodajte rebra. Pecite ih oko pet minuta na jakoj temperaturi dok ne dobije tamnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko 5 minuta s obje strane.
  4. Uklonite rebra iz lonca.
  5. Na preostaloj masnoći prepirjajte nasjeckani luk. Pirajte luk oko tri minute.
  6. Dodajte nasjeckani češnjak, i pirjajte sve zajedno još oko 60 sekundi.
  7. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Pirjajte uz miješanje dvije do tri minute.
  8. Deglazirajte lonac s crvenim vinom. U lonac vratite rebra i kuhajte oko desetak minuta.
  9. Kada se količina vina u loncu reducira za pola, ulijte juneći temeljac. Rebra bi trebala biti potopljena pod tekućinom.
  10. Ubacite u lonac nekoliko grančica timijana i ružmarina, sušenu čili papričicu i štapiće cimeta. Poklopite lonac i stavite ga u prethodnu zagrijanu pećnicu na 2,5 do 3 sata, odnosno dok meso počinje opadati s kosti.
  11. Kad meso omekša, povisite temperaturu na 220 Celzijevih stupnjeva, otklopite lonac i pustite da se sve zajedno tako termički obrađuje još oko pola sata.
  12. Poslužite rebra topla s pireom od krumpira. Dobar tek!

Najbolja rebra u gradu? Mjesto gdje smo saznali sve trikove kako napraviti fantastična svinjska rebarca kod kuće Tortilje za gablec Spare Ribs Grill - 2 Spare Ribs Grill - 3 +9 Spare Ribs Grill - 13

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju