• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Najbolja rebra u gradu? Mjesto gdje smo saznali sve trikove kako napraviti fantastična svinjska rebarca kod kuće

Gosti Spare Ribs Grilla u Rudešu prstima masnim od užitka godinama nazdravljaju mirisnim rebarcima, a kako ih što slasnije ispeći kod kuće otkrio nam je majstor roštilja Slaven Far...

Nika Borovac 29.10.2020 15:40 komentari
viber Created with Sketch.
Spare Ribs Grill - 4
Spare Ribs Grill - 4 (Foto:Spare Ribs Grill)

Galerija Tortilje za gablec 9 Spare Ribs Grill - 2 9 Spare Ribs Grill - 3 9 Spare Ribs Grill - 13 9

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka

 Da se u sklopu zagrebačkih sportskih centara dobro jede, nije tajna – a iznimke nema niti u Rudešu, gdje Spare Ribs Grill već godinama žari i pali velikodušnim porcijama roštilja, ali i odležanim komadima mesa. Nekadašnja Rudešanka danas je prostor gdje se neumorno odlazi na hedonističke utakmice, čak i u ova čudnovata vremena pod maskama, jer je kvadrata sasvim dovoljno za časni uzmak od drugih gostiju.

Visoki stropovi, pošteno razmaknuti stolovi, pregršt mjesta na terasama, ali i u sjenici, uz vatricu kamina, dopuštaju izolirano mjesto za sve koji se ne žele odreći finog komada mesa, gableca ili kakve kriške torte. Otvorena kuhinja i mirisi koji se šuljaju s užarenog ugljena do stolova najbolje otvaraju apetit – a upravo će vam apetita i najviše trebati u Spare Ribsu! Porcije su im za sportaše, a sportske su i cijene. Ono po čemu je taj rudeški kutak za štovatelje mesa, odležanih odrezaka i roštilja najpoznatiji ne treba dugo pogađati.

Nomen est omen, a sumnjamo da takva svinjska rebarca kakva se peku u Spare Ribsu možete probati negdje drugdje u Zagrebu. Dvije table (slasnije od čokolade) s deset, jedanaest, tucet… ma tko još broji, rebara dolaze s brdom ploški hrskavih, a sočnih krumpira i dva domaća umaka – osvježavajućim bijelim i mrvicu pikantnijim crvenim.

Na stranu to što su dovoljno velika da nahrane dvoje, ako ne i troje gladnih, karakteristična su po tome što nisu podlegla američkom trendu maskiranja mesa pod slojevima slatkasto-ljutkasto-kiselkastih ljepljivih glazura pa su idealna za ukuse koji traže finu aromu po dimu i domaći štih.

Kako možemo fino pripremiti rebarca kod kuće pitali smo majstora roštilja Slavena Fara koji nam je objasnio da je prvi korak u receptu kupiti dobar komad mesa, odnosno tražiti od mesara prsne vrške.

„Kako bi se dobio takav komad mesa treba od rebra s potrbušinom odvojiti gornji dio i prerezati ga. Dobro je da mesa ne bude previše, odnosno da ga ostane između kostiju i u tankom gornjem sloju. Prilikom pripreme možete koristiti suhu ili vlažnu marinadu, ovisno o tome kako želite peći meso. Suha marinada je odlična za pripremu na roštilju, a vlažna je bolja opcija ako pečete meso u pećnici.

U vlažnu marinadu se stavljaju svježi sastojci poput luka, češnjaka i korijandra, koji jako dobro ide uz svinjetinu. Rebra najprije posolite i popaprite, a narezano povrće i začine zalijte vodom i dodajte malo ulja. Tekućine treba biti toliko da prekrije meso. Meso ostavite u marinadi preko noći ili do dva dana. Tako marinirano meso peče se na 140 do 150 stupnjeva Celzija, ovisno o debljini, ali možete računati na to da za kilogram mesa treba sat vremena.

Za suhu marinadu osim soli i papra možete staviti što volite – primjerice luk i češnjak u granulama, crvene paprike, tucanu ljutu papriku ili chilli. Mješavina začina se utrlja u meso i može odmah na roštilj, ali ako imate vremena neka malo odstoji. Peče se na laganoj vatri oko pola sata, zavisno o debljini“, otkriva Slaven Far.

Osim roštilj-klasika, svinjskih rebarca i dnevnih gableca po niskim cijenama, Spare Ribs Grill ima i meso koje odležava najmanje 28 dana, kako bi ribeye i T-bone bili lagano orašasti i meki kao duša. Popularan je i bodež, efektno posluženo jelo na kojem svatko može pronaći nešto za sebe – od bifteka do piletine ili lungića.

Kako potvrđuje direktorica marketinga Štefica Vargek, u Spare Ribsu se neprestano osmišljava nešto novo, bez obzira na teška vremena, a neke od novosti na jelovniku su burgeri te novi načini pripreme bifteka.

Spare Ribs Burger i Cheeseburger posebni su po umaku koji se ne kupuje nego radi od početka, a neke od tajne slasti uključuju i kvalitetno meso, dimljenu slaninu i uvježbanu ruku kuhara.

Bifteci dolaze u dvije varijante – na šumarski s kroketima ili s tartufima, posluženi s valjušcima. Ljubitelji vina neće ostati žedni, a među zanimljivijim etiketama ističe se Biretov Grk. Pozornost privlači i sjajna ponuda deserata koji friško stižu iz slastičarnice Grand Marnier na Trešnjevci, pa ostavite mjesta za kakvu finu krišku torte i čašu muškata. Živjeli!

  • #gdje sjesti
  • #spare ribs grill
  • #rebarca
  • #svinjetina
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
Neobično fina
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Kremaste i ukusne
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Hrvatska putovnica je jača od američke
Henley Passport Indeks
Objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta, a Hrvatska je jača čak i od SAD-a
Tajne profesionalaca: Kako savršeno skuhati tjesteninu?
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Šok u Poljskoj
Gotovo 30 godina laži! Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
Wow!
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
tech
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Toni Kroos čuo psovku na hrvatskom: "Igrao sam s Modrićem, znam ovo..."
Komična situacija
VIDEO Toni Kroos prasnuo u smijeh zbog psovke na hrvatskom: "Igrao sam s Modrićem, znam..."
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
tv
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Stan u zagrebačkoj Dubravi uređen s puno duše i šarma
KAO MALI RAJ
Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija
Nina Badrić u crnom baršunastom odijelu
Od glave do pete top
Nina Badrić ponovno je u "stani i divi se" izdanju, nosi baš fenomenalno odijelo
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
Vrata Bilogore
Vrata Bilogore

Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Te naše nedjelje nebo je plakalo, ali uz topli ugođaj i juhu kao bakinu brzo nam je zasjalo sunce. Da ne bi bilo zabune, nije to bila juha kakve moderne bake, nego baš onakva kakva se nekoć jela – fina, mesna, s puno tjestenine s okicama na vrhu koje ne osuđuju srkanje ni rezance na bradi... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • I meso se može ispeći a la parmigiana Hrana i piće
    Savršena kombinacija

    Možete ovo jelo napraviti i sa svinjetinom! Recept za prefine kotlete parmigiana

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

  • Vrata Bilogore Hrana i piće
    Vrata Bilogore

    Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close