Pečena jaja na oko klasičan su odabir za doručak, no mogu se ispeći i poslužiti na nove i kreativne načine – primjerice, u klobuku XXL šampinjona. Dozu slanosti pak dat će mu komad pršuta.

Sastojci za proteinski doručak:

2 XXL šampinjona
2 jaja
2 kriške pršuta

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Slika nije dostupna Hrana i piće Boja žumanjka je važna! Znate li koje je jaje snijela domaća koka?

Priprema:
1. Očetkajte šampinjone te im uklonite stručak. Stručak možete iskoristiti za neko drugo jelo poput juha, variva ili umaka.

2. S unutrašnje strane klobuka položite natrganu krišku pancete, a preko svakog komada razbijte jaje.

3. Tako pripremljene gljive stavite na papir za pečenje te položite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 30 minuta.

Koliko ćete dugo peći jaja, ovisi o veličini gljive, ali i načinu na koji preferirate jesti jaje na oko. Dobar tek!