U receptu nema bijelog brašna, jaja ili mliječnih proizvoda životinjskog porijekla pa je recept idealan i za vegane, ali i one koji izbjegavaju gluten.

Sastojci:
250 grama pirea od jabuke
250 ml biljnog mlijeka od badema
150 grama maslaca od badema
135 grama zobenih pahuljica
60 grama heljdinog brašna
60 grama proteinskog praha s okusom vanilije
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica cimeta
1 manja jabuka

Ilustracija čokoladnog kolača Hrana i piće Gotov za 2 minute! Najbrži recept za sočni kolač s čokoladom i maslacem od kikirikija

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od jabuka, maslac od badema, mlijeko od badema, zobene pahuljice, heljdino brašno, cimet i prašak za pecivo dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Na kraju dodajte jabuku nasjeckanu na manje kocke. Po želji možete umiješati i neko drugo sušeno voće ili šaku nasjeckanih oraha.

4. Prebacite smjesu u namašćen manji lim za pečenje.

5. Pecite oko pola sata, odnosno dok se kolače ne ispeče do kraja. Narežite na kocke i dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju