Nažalost u stvarnom životu ne radi ona: "Stoliću, prostri se!" ali trudimo se ponuditi vam recepte s kojima ćete imati osjećaj da ste stvarno samo poželjeli, izgovorili i večera je tu. Danas na meniju imamo jednostavnu piletinu u jednoj jedinoj tavi punoj okusa Grčke: masline, maslinovo ulje, feta sir, rajčica i origano. Prepržite meso, dodate sve, malo promiješate, opet malo promiješate i – gotovo.

Piletina u kremastom umaku od češnjaka Hrana i piće Iz jednog lonca: Recept za jednostavnu piletinu u kremastom umaku od češnjaka

Šteta bi bilo da vam ostane išta ovog finog umaka, pa predlažemo da ga i poslužite samo s kruhom ili lepinjom. Ako vam se da malo ih prepržiti na tavi bez ulja ili na tosteru, izvrsno, bit će vam drago.

Sastojci za piletinu u grčkom umaku:

  • 4 filea pilećih prsa
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljna
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • 700 g passate od rajčice
  • 1 čajna žličica bijelog šećera
  • 250 g cherry-rajčica
  • 150 g miješanih maslina
  • 30 g feta sira, izmrvljenog
  • listovi svježeg origana, za ukras

Priprema piletine u grčkom umaku:

  1. Posolite i popaprite file s obje strane.
  2. Zagrijte 1/2 ulja u velikoj dubokoj tavi na jakoj vatri. Dodajte piletinu. Pecite oko 45 sekundi sa svake strane ili dok ne dobiju boju. Prebacite na tanjur.
  3. Dodajte preostalo ulje u tavu. Smanjite vatru na srednje jaku. Dodajte luk, češnjak i sušeni origano. Kuhajte uz miješanje 2 minute i 30 sekundi. Dodajte passatu, šećer, rajčice i masline. Kad zavrije, kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje.
  4. Posolite i popaprite i po želji ukrasite svježim origanom prije posluživanja.

  Bijeg na jug: Na drugoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića pripremali smo tri efektna jela toplijih krajeva Sastojci za tradicionalni gaucamole Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 21 +95 Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju