Ovaj jednostavni recept zahtijeva sasvim malo pripreme – nema sjeckanja i rezanja unedogled, jedanaest lonaca ni šest načina termičke obrade namirnica.
Prepržite pileća prsa, a onda samo malo miješate i za nešto više od pola sata dobit ćete savršeno kremasto i mirisno jelo. Poslužite s rižom ili pireom od krumpira, ili i s jedim i s drugim...
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Sastojci za piletinu u kremastom umaku od češnjaka:
- • 4 komada pilećih prsa bez kože
- • 75 g glatkog brašna
- • 2 žlice maslinova ulja
- • 50 g maslaca
- • 10-15 malih režnjeva češnjaka, po ukusu
- • 250 ml vrućeg pilećeg temeljca
- • 100 ml vrhnja za kuhanje
- • 30 g parmezana, sitno naribanog
- • 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog (po želji)
Priprema piletine u kremastom umaku od češnjaka:
- Pobrašnite, posolite i popaprite piletinu narezanu na komade. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i prepržite piletinu.
- Smanjite vatru i dodajte maslac i češnjeve češnjaka, oguljene i u komadu, i sve kuhajte još oko 5 minuta, stalno miješajući.
- Ulijte pileći temeljac i kuhajte još 10 minuta pa dodajte vrhnje i parmezan. Kuhajte oko 5 minuta da se umak zgusne.
- Začinite i po želji ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.