• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterclass

Bijeg na jug: Na drugoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića pripremali smo tri efektna jela toplijih krajeva

Nakon prve radionice na kojoj su Antonia, Martina, Bruno i Lovre naučili pripremati tri nova recepta za kućna druženja, Jelena, Goran, Tea i Nino imali su prilike pobjeći na jug uz recepte poznatog chefa na drugoj Punkufer.hr radionici.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.12.2022 11:10 komentari
viber Created with Sketch.
Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug''
Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' (Foto:Vigor Klaić/Nova Studio)

Galerija Sastojci za tradicionalni gaucamole 95 Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin 95 Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 21 95 Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela 95

U trendu Mikonos Zamke za turiste? "Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

Drugi masterclass naziva ''Bijeg na jug'' pod vodstvom chefa Stipana Iličića uspješno je završio. Tako su naši polaznici iz Kuhaone u Zagrebu ponijeli kulinarsko znanje i tehnike koje dosad nisu znali, kao i recepte za tri jela toplijih krajeva da ih mogu kod kuće pripremati kad god im to srce poželi.

Počeli smo sa špagetima i umakom od morskih plodova. Naši su polaznici tako prvi put izrađivali domaću tjesteninu, a u tome im je pomogao kuhinjski uređaj Kenwood KMIX. Nakon što su u njemu zamijesili tijesto, stavili su nastavak za špagete i u trenu dobili najpopularniji oblik tjestenine.

Uz Kenwood kMix i njegov nastavak za špagete svaki će komadić izgledati jednako Uz Kenwood kMix i njegov nastavak za špagete svaki će komadić izgledati jednako (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Spravljanje prave talijanske tjestenine nikada nije bilo jednostavnije uz ovaj uređaj, na koji se mogu staviti i drugi nastavci za tjesteninu. A kako se pomoću njega u samo dvije do tri minute može napraviti 30-ak slasnih paketića raviola, pogledajte u videu s naše prve kulinarske radionice.

Chef Stipan Iličić našim je polaznicima otkrio i kako napraviti mediteranski umak dostojan domaće tjestenine. Pred njih je stavio svježe dagnje, lignje i kozice te ih vodio kroz recept korak po korak. Na tavu su dodali maslinovo ulje, listiće češnjaka, Rajska Bumblebee rajčice koje su dale dodatnu svježinu i slatkoću ovom bogatom jelu od morskih plodova. Sve su zatim podlili vinom te završili s mascarponeom za kremoznost.

Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Svježe dagnje, lignje i kozice za umak dostojan domaćih špageta Svježe dagnje, lignje i kozice za umak dostojan domaćih špageta (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Domaće špagete s umakom od morskih plodova Domaće špagete s umakom od morskih plodova (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe, a kako bi našim kandidatima sve ispalo ukusno i gotovo na vrijeme, pobrinula se Tognana sa svojim elegantnim tavama i loncima s neprianjajućim materijalima visoke kvalitete, kao što su keramika ili nehrđajući čelik. Uz posuđe Tognana naši su polaznici mogli razbuktati maštu i koristiti se raznim tehnikama prvi put bez straha da im umak zagori ili da im se nešto zalijepi.

Šapagete s plodovima mora i Rajska bumblebee rajčicama poslužili smo u Tognana tanjurima koji svojom bojom neodoljivo podsjećaju na Mediteran. Nakon što su polaznici napravili pauzu kako bi uživali u svojoj kreaciji, svoj bijeg na jug nastavili su pripremom otkoštenog zabatka mariniranog u medu i čiliju te izradom umaka guacamole. Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela koja ima prepoznatljivi pikantni okus meksičke kuhinje, pa uz nju jela s lakoćom podsjećaju na specijalitete južne Amerike. A umjesto soli guacamole smo začinili Vegetom Natur koja je uz ljupčac, kurkumu, više vrsta raznog povrća te sol dala onaj neodoljiv i prepoznatljiv prirodni okus.

Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin, a kako ga pripremiti na nov način, naučio ih je chef Iličić.

Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Dok su pileći batci i zabatci stajali u marinadi, kandidati su pripremili umak guacamole, a jedinstvenom okusu doprinijele su Rajska rajčice, koje se uzgajaju u Svetoj Nedelji u blizini Zagreba. Koristili smo dvije vrste Rajska rajčica - Sunstream i Bumblebee- koje su idealne za maštovite salate i rustikalni quacamole poput našeg.

Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Dozu slatkoće umaku guacamole dale su Rajska rajčice Dozu slatkoće umaku guacamole dale su Rajska rajčice (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Marinirani Cekin pileći zabatci s guacamole umakom Marinirani Cekin pileći zabatci s guacamole umakom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Posljednje jelo koje su na radionici naučili pripremati kandidati uključivalo je nekoliko komponenti i tehnika. Chef im je pokazao kako uz pomoć piletine Cekin ispeći batak sa zabatkom u komadu, a da pritom ne ostane sirov iznutra. Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima.

Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)



Zdravo je i varivo od crne leće za koje su polaznici dobili recept, a uz to je chef kombinirao carpaccio od Rajska rajčica preliven pestom od bosiljka. Za carpaccio od rajčica kao vrlo jednostavno jelo važno je koristiti najkvalitetnije i najukusnije rajčice na svijetu, stoga smo koristili čak dvije vrste Rajska rajčica. Tako su se na našem raznobojnom tanjuru našle slatke Rajska Sunstream žute i crvene rajčice te Rajska YOOM®, jedinstvene koktel-rajčice posebne po svojoj ljubičastoj boji te osvježavajućem, sočnom i egzotičnom okusu uz savršen spoj slatkog i kiselog. Koliko je Rajska rajčica bilo na tanjuru, toliko ih se i pojelo uz kuhanje – to dovoljno govori o njihovom jedinstvenom okusu i slatkoći. Rajska rajčice pokapane pestom i ukrašene listićem bosiljka čine idealno predjelo ili salatu kada se zaželite pobjeći na jug Italije.

 

Kako jela servirati kao pravi chef, kandidatima je pokazao chef Stipan Iličić, a ukupnom dojmu pridonijeli su i prekrasni Tognana porculanski tanjuri azurno plave boje i oni marokanskog uzorka inspirirani Mediteranom.

Cekin pileći batak sa zabatkom s varivom od crne leće Cekin pileći batak sa zabatkom s varivom od crne leće (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Zadovoljni i siti, polaznici su otišli kući s novim znanjima, vještinama i poklonima naših partnera. Ponovno se družimo u prosincu, kada ćemo s novim polaznicima pripremati jela koja dozivaju Božić.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerima Tognana, Kenwood, Podravka, Cekin i Rajska rajčica po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #masterclass
  • #Piletina
  • #rajčice
  • #špagete
  • #carpaccio
  • #cekin
  • #tognana
  • #rajska rajčica
  • #vegeta
  • #Kenwood
  • #masterclassradionica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Brzo i jednostavno
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Doživljaj za nepce
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Fooling Around
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Topli zimski napitci uz koje vam neće trebati radijator
Grijanje duše i tijela
Topli zimski napitci uz koje vam neće trebati radijator
Termalna bajka: Vikend u Hotelu Matija Gubec
Uživancija
Termalna bajka: Posebna ponuda za opuštanje za vikend u Hotelu Matija Gubec
Zagreb dobiva cirkuski spektakl godine: Karneval Circus Show uz Crno jaje u pola cijene
Black friday ponuda
Zagreb dobiva cirkuski spektakl godine: Karneval Circus Show uz Crno jaje u pola cijene
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evakuirana škola u Zagrebu, roditelji dobili obavijest: "Rekli su da djecu pošaljemo kući, ne znamo što se događa..."
reagirala policija
Evakuirana škola u Zagrebu, roditelji dobili obavijest: "Rekli su da djecu pošaljemo kući, ne znamo što se događa..."
Starica uhićena u bjelovarskoj bolnici
Priča s tužnom pozadinom
Vijest o uhićenju bake (82) uznemirila je Hrvatsku: "Situacija je postala neizdrživa..."
Stigla promjena vremena, snijeg pada u dijelovima Hrvatske
Hrvatska pod snijegom
FOTO Hrvatska na udaru snježnog kaosa! Snijeg već pada, pogledajte gdje će ga biti najviše
show
Tko je nova Miss Universe Fatima Bosch?
odnijela pobjedu
Tko je nova Miss Universe? Iza nje je ogroman skandal s početka izbora
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Je li Laura Gnjatović trebala proći u top 12 na izboru za Miss Universe?
recite nam u anketi!
Je li naša Laura Gnjatović trebala proći u top 12 na svjetskom izboru za Miss?
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Rak jetre: Uzrok, simptomi, liječenje, prognoza – sve je tu!
Jedan od najsmrtonosnijih tumora
Rak jetre: Uzrok, simptomi, liječenje, prognoza – sve je tu!
zabava
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
tech
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Sad je potrebno iskopavati
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
sport
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Tužna vijest iz Njemačke: Umro Dieter Herzog
Počivao u miru
Tužna vijest iz Njemačke: Umro član sjajne generacije koja je osvojila SP
Tužna vijest pogodila obitelj Realove legende, sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
Prerani odlazak
Tragedija u projektu Realove legende, njegovi sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
tv
MasterChef: "Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
NAPUSTIO NATJECANJE
"Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
MasterChef: MasterChef napušta Ivan Capan! Renata zaplakala: "On je bio moja tableta za smirenje"
KRAJ AVANTURE
MasterChef napušta Ivan Capan! Renata zaplakala: "On je bio moja tableta za smirenje"
U dobru i zlu: Saznali su istinu i nisu nimalo sretni njegovim postupkom
U DOBRU I ZLU
Saznali su istinu i nisu nimalo sretni njegovim postupkom
putovanja
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama širokih nogavica i sivom kaputu
Lako se kopira
Bojana Gregorić Vejzović: Tako obična kombinacija koja izgleda vrhunski, ne trebaju joj nikakvi dodaci
Lejla Filipović u čizmama s chunky potplatom i trapericama 2025.
Tople, a šik
Ove čizme savršen su par podvrnutim trapericama, a nosi ih i Lejla Filipović
sve
Tko je nova Miss Universe Fatima Bosch?
odnijela pobjedu
Tko je nova Miss Universe? Iza nje je ogroman skandal s početka izbora
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Masterclass: Jela za druženje s prijateljima
PRVI MASTERCLASS

Naša prva kulinarska radionica: Polaznici su naučili nove tehnike i kako napraviti ukusne zalogaje za kućna druženja

Naš prvi masterclass pod nazivom ''Druženje s prijateljima'' je odrađen i naučili smo tri jela koja jedva čekamo pripremiti za svoje prijatelje. Kako nam je bilo i što se točno kuhalo, pogledajte u našem videu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close