• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterclass

Bijeg na jug: Na drugoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića pripremali smo tri efektna jela toplijih krajeva

Nakon prve radionice na kojoj su Antonia, Martina, Bruno i Lovre naučili pripremati tri nova recepta za kućna druženja, Jelena, Goran, Tea i Nino imali su prilike pobjeći na jug uz recepte poznatog chefa na drugoj Punkufer.hr radionici.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.12.2022 11:10 komentari
viber Created with Sketch.
Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug''
Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' (Foto:Vigor Klaić/Nova Studio)

Galerija Sastojci za tradicionalni gaucamole 95 Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin 95 Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 21 95 Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela 95

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Drugi masterclass naziva ''Bijeg na jug'' pod vodstvom chefa Stipana Iličića uspješno je završio. Tako su naši polaznici iz Kuhaone u Zagrebu ponijeli kulinarsko znanje i tehnike koje dosad nisu znali, kao i recepte za tri jela toplijih krajeva da ih mogu kod kuće pripremati kad god im to srce poželi.

Počeli smo sa špagetima i umakom od morskih plodova. Naši su polaznici tako prvi put izrađivali domaću tjesteninu, a u tome im je pomogao kuhinjski uređaj Kenwood KMIX. Nakon što su u njemu zamijesili tijesto, stavili su nastavak za špagete i u trenu dobili najpopularniji oblik tjestenine.

Uz Kenwood kMix i njegov nastavak za špagete svaki će komadić izgledati jednako Uz Kenwood kMix i njegov nastavak za špagete svaki će komadić izgledati jednako (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Spravljanje prave talijanske tjestenine nikada nije bilo jednostavnije uz ovaj uređaj, na koji se mogu staviti i drugi nastavci za tjesteninu. A kako se pomoću njega u samo dvije do tri minute može napraviti 30-ak slasnih paketića raviola, pogledajte u videu s naše prve kulinarske radionice.

Chef Stipan Iličić našim je polaznicima otkrio i kako napraviti mediteranski umak dostojan domaće tjestenine. Pred njih je stavio svježe dagnje, lignje i kozice te ih vodio kroz recept korak po korak. Na tavu su dodali maslinovo ulje, listiće češnjaka, Rajska Bumblebee rajčice koje su dale dodatnu svježinu i slatkoću ovom bogatom jelu od morskih plodova. Sve su zatim podlili vinom te završili s mascarponeom za kremoznost.

Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Svježe dagnje, lignje i kozice za umak dostojan domaćih špageta Svježe dagnje, lignje i kozice za umak dostojan domaćih špageta (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Domaće špagete s umakom od morskih plodova Domaće špagete s umakom od morskih plodova (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Kuhanje je lakše kad uz sebe imaš dobro posuđe, a kako bi našim kandidatima sve ispalo ukusno i gotovo na vrijeme, pobrinula se Tognana sa svojim elegantnim tavama i loncima s neprianjajućim materijalima visoke kvalitete, kao što su keramika ili nehrđajući čelik. Uz posuđe Tognana naši su polaznici mogli razbuktati maštu i koristiti se raznim tehnikama prvi put bez straha da im umak zagori ili da im se nešto zalijepi.

Šapagete s plodovima mora i Rajska bumblebee rajčicama poslužili smo u Tognana tanjurima koji svojom bojom neodoljivo podsjećaju na Mediteran. Nakon što su polaznici napravili pauzu kako bi uživali u svojoj kreaciji, svoj bijeg na jug nastavili su pripremom otkoštenog zabatka mariniranog u medu i čiliju te izradom umaka guacamole. Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela koja ima prepoznatljivi pikantni okus meksičke kuhinje, pa uz nju jela s lakoćom podsjećaju na specijalitete južne Amerike. A umjesto soli guacamole smo začinili Vegetom Natur koja je uz ljupčac, kurkumu, više vrsta raznog povrća te sol dala onaj neodoljiv i prepoznatljiv prirodni okus.

Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin, a kako ga pripremiti na nov način, naučio ih je chef Iličić.

Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela Emulziji od meda i čilija dodali su Vegetu Natur za meksička jela (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Dok su pileći batci i zabatci stajali u marinadi, kandidati su pripremili umak guacamole, a jedinstvenom okusu doprinijele su Rajska rajčice, koje se uzgajaju u Svetoj Nedelji u blizini Zagreba. Koristili smo dvije vrste Rajska rajčica - Sunstream i Bumblebee- koje su idealne za maštovite salate i rustikalni quacamole poput našeg.

Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Dozu slatkoće umaku guacamole dale su Rajska rajčice Dozu slatkoće umaku guacamole dale su Rajska rajčice (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Marinirani Cekin pileći zabatci s guacamole umakom Marinirani Cekin pileći zabatci s guacamole umakom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Posljednje jelo koje su na radionici naučili pripremati kandidati uključivalo je nekoliko komponenti i tehnika. Chef im je pokazao kako uz pomoć piletine Cekin ispeći batak sa zabatkom u komadu, a da pritom ne ostane sirov iznutra. Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima.

Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima Cekin domaće pileće meso jamči zdrav i lagan obrok bogat proteinima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)



Zdravo je i varivo od crne leće za koje su polaznici dobili recept, a uz to je chef kombinirao carpaccio od Rajska rajčica preliven pestom od bosiljka. Za carpaccio od rajčica kao vrlo jednostavno jelo važno je koristiti najkvalitetnije i najukusnije rajčice na svijetu, stoga smo koristili čak dvije vrste Rajska rajčica. Tako su se na našem raznobojnom tanjuru našle slatke Rajska Sunstream žute i crvene rajčice te Rajska YOOM®, jedinstvene koktel-rajčice posebne po svojoj ljubičastoj boji te osvježavajućem, sočnom i egzotičnom okusu uz savršen spoj slatkog i kiselog. Koliko je Rajska rajčica bilo na tanjuru, toliko ih se i pojelo uz kuhanje – to dovoljno govori o njihovom jedinstvenom okusu i slatkoći. Rajska rajčice pokapane pestom i ukrašene listićem bosiljka čine idealno predjelo ili salatu kada se zaželite pobjeći na jug Italije.

 

Kako jela servirati kao pravi chef, kandidatima je pokazao chef Stipan Iličić, a ukupnom dojmu pridonijeli su i prekrasni Tognana porculanski tanjuri azurno plave boje i oni marokanskog uzorka inspirirani Mediteranom.

Cekin pileći batak sa zabatkom s varivom od crne leće Cekin pileći batak sa zabatkom s varivom od crne leće (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Zadovoljni i siti, polaznici su otišli kući s novim znanjima, vještinama i poklonima naših partnera. Ponovno se družimo u prosincu, kada ćemo s novim polaznicima pripremati jela koja dozivaju Božić.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerima Tognana, Kenwood, Podravka, Cekin i Rajska rajčica po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #masterclass
  • #Piletina
  • #rajčice
  • #špagete
  • #carpaccio
  • #cekin
  • #tognana
  • #rajska rajčica
  • #vegeta
  • #Kenwood
  • #masterclassradionica
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Lako ga je voljeti
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Dajte im šansu
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
St. Gilgen
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
Kao iz bajke
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
27 godina na putu: Čovjek koji je dao obećanje da će pješice obići svijet uskoro bi mogao stići na cilj
Je li moguće?
27 godina na putu: Čovjek koji je dao obećanje da će pješice obići svijet uskoro bi mogao stići na cilj
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sin poznate pjevačice završio u istražnom zatvoru
Objavljeni detalji
Sin poznate hrvatske pjevačice završio u istražnom zatvoru: Napao indijske dostavljače, ukrao im bicikle i novac
Tragedija u Slavonskom Brodu: Migranti stradali tijekom prelaska Save, ima poginulih
više ozlijeđenih
FOTO Užas na Savi: Tragedija je upravo postala još veća, porastao broj preminulih, otkriveno iz koje su zemlje
Pronađena djevojčica koja je nestala u Španskom
Nestala u utorak
Pronađena djevojčica za kojom se tragalo u Zagrebu
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Koliko je Jennifer Coolidge imala godina za vrijeme snimanja "Američke pite"?
''nikad ne bih rekla!''
Internet u nevjerici: Milenijalci u šoku nakon što je otkriveno koliko je Stiflerova mama imala godina u kultnom filmu!
Ekskluzivno: kamere IN Magazina u splitskom domu Josipa i Jelene Ivančić koji slave 14 godina braka: ''Bože daj još ne 14 nego 54 godine braka još najmanje''
ekskluzivno!
Kamere IN Magazina u splitskom domu para koji se upoznao u nekadašnjem showu Nove TV!
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito jedete suhomesnate proizvode?
Važno!
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito jedete suhomesnate proizvode?
zabava
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
tech
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Manchester Cityja
Teška situacija
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Cityja
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
Loša predstava
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
Trener Girone progovorio o slučaju Dominika Livakovića
Digla se prašina
Trener Girone otkrio nove detalje o Livakoviću: "Navijači to moraju znati! Rekao mi je da..."
tv
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
MasterChef: Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
NE PROPUSTITE!
Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
Kumovi: Osmijeh im se brzo maknuo s lica – što će tek biti kad saznaju cijelu istinu
KUMOVI
Kumovi: Osmijeh im se brzo maknuo s lica – što će tek biti kad saznaju cijelu istinu
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Nina Badrić u zelenoj Arrange haljini s Asosa 2025.
Upečatljiva i glamurozna
Kažu da crvena najviše plijeni, ali Nina Badrić zna da jedna boja može biti još dojmljivija kada je nosi dama
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
sve
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Masterclass: Jela za druženje s prijateljima
PRVI MASTERCLASS

Naša prva kulinarska radionica: Polaznici su naučili nove tehnike i kako napraviti ukusne zalogaje za kućna druženja

Naš prvi masterclass pod nazivom ''Druženje s prijateljima'' je odrađen i naučili smo tri jela koja jedva čekamo pripremiti za svoje prijatelje. Kako nam je bilo i što se točno kuhalo, pogledajte u našem videu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
close