Na zagrebačkoj Trešnjevci nedavno je otvorena popularna Dodo Pizza, koja uz Domino’s i Pizzu Hut spada svjetski vrh najpopularnijih lanaca te vrste. Dodo Pizza je ruski brend, ali sjedište kompanije se nalazi u Dubaiju. Vlasnici navode da nije riječ o ruskom kapitalu, nego se radi o franšizi te planiraju otvoriti 19 novih pizzerija diljem Hrvatske do 2030. godine.

"Dodo Pizza je uzbudljiva franšiza za pripremu i dostavu pizze, koju je 2011. godine osnovao Fjodor Ovčinikov u svom rodnom gradu Siktivkaru. Fjodor je započeo s dućanom knjiga i paralelno vodio blog gdje je iskreno dijelio svaki korak svog poduzetničkog puta, što je privuklo pažnju medija. Nažalost, kriza 2008. godine prisilila ga je na zatvaranje biznisa. No, nekoliko godina kasnije, Fjodor se vraća s novom idejom – spajanje brze prehrane (QSR) s IT tehnologijama.

Danas se Dodo Pizza proširila na 21 zemlju s 1102 lokala, uključujući Nigeriju, Njemačku, Estoniju, Rumunjsku, Cipar, Kazahstan, UAE i Sloveniju. Naša prva hrvatska lokacija otvorena je u srcu zagrebačke Trešnjevke, na uglu Tratinske i Kranjčevićeve ulice“, kažu u Dodo Pizzeriji, a pitali smo ih i po čemu se razlikuju od ostalih pizzerija.

Digitalni pristup 

"Dodo Pizza je jedan od najbrže rastućih lanaca brze prehrane u Europi, a razlikuje se po inovativnoj primjeni digitalnih tehnologija. Razvili smo sustav koji prati svaki aspekt poslovanja – od pripreme namirnica i tijesta, do organizacije dostave i radnog vremena zaposlenika.

Naša aplikacija omogućuje vam da online pratite proces pripreme vaše narudžbe preko kamera u kuhinji, tako da uvijek znate kada je vaša pizza spremna. Dodo Pizza se ponosi otvorenošću prema svojim klijentima i zaposlenicima. Ne bojimo se priznati svoje greške i uvijek radimo na poboljšanju usluge na temelju povratnih informacija“.

Dodo Pizza - 6 Dodo Pizza - 6 (Foto: Dodo Pizza)

Kako bi se prilagodili hrvatskom tržištu, Dodo Pizza radi Kulen pizzu umjesto klasične pepperoni, kao i pizzu s ajvarom. Najprodavaniji su im klasici poput capricciose i pizze sa šunkom i sirom. Među novitetima imaju Dodster - wrap s raznovrsnim punjenjima, koji se pokazao iznimno popularnim.

Cijene pizza im se kreću od 6,5 do 12,90 eura, a na jelovniku imaju 18 različitih vrsta. Tko poželi, može i kombinirati dvije polovice različitih okusa.

"Preporučujemo probati Ajveronni pizzu i Piletinu Ranč. Za one koji vole pikantnije okuse, tu je nezaobilazni Spicy Dodster“, kažu u Dodo Pizzi.

"Lepinje nema, a ajvar ili kajmak donesite si sami": Kultna krčma na putu prema Samoboru u kojoj se jede kao prije 50 godina Kod Marka Kod Marka Kod Marka +5 Kod Marka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju