Želite li izvući posljednji komadić namaza iz staklenke Nutelle, žlica, vilica i nož neće vam pomoći u ovom naumu. Silikonska špatula je najkorisniji alat u izvršavanju tog nemogućeg zadatka.

No, ako vam se ne da strugati po staklu, možete se poslužiti i drugim mnogo jednostavnijim trikovima.

Pohane gljive Hrana i piće Bez prljavih prstiju: Trik za najlakše paniranje šampinjona

TRIK BR. 1
Ulijte kravlje ili biljno mlijeko po želji u staklenku Nutelle. Čvrsto ju zatvorite i počnite tresti staklenku. U mlijeku će se nakon nekoliko minuta otopiti svi skriveni komadići namaza, pa možete uživati u slatkom napitku. Mlijeko možete i zagrijati kako biste uživali u toplom piću.

TRIK BR. 2
Iskoristite potrošenu staklenku namaza kao posudu u kojem ćete napraviti zobenu kašu ili puding od chia sjemenka. Ubacite u staklenku zobene pahuljice, mlijeko i/ili chia sjemenke te dobro protresite sadržaj. Ostavite staklenku u hladnjaku preko noći, a sutradan uživajte u ukusnom jelu obogaćenom namazom od lješnjaka.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez aparata za mljevenje mesa! Trik za usitnjavanje junetine i svinjetine za bolonjez

U staklenki od namaza možete poslužiti i omiljene žitne pahuljice s mlijekom, ili kuglice sladoleda.

Savjet plus:

Istim metodama možete se poslužiti i ako imate na raspolaganju potrošenu staklenku kikiriki maslaca ili od nekog drugog orašastog voća. Maslac od kikirikija jedna je od omiljenih poslastica pasa. Potrošenu staklenku maslaca od kikirikija možete dati i psu da „počisti“ svojim jezikom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju