Želite li pohati povrće neobičnog oblika poput šampinjona ili cvjetova cvjetače, sigurno ćete imati problem s ravnomjernim nanošenjem smjese za paniranje na površinu tih namirnica.

Da biste smanjili nered u kuhinji, jaje, brašno i krušne mrvice stavite u zasebne kutije s poklopcem. U svaku kutiju ubacite komad povrća za paniranje, zatvorite je pa dobro protresite. Ponovite postupak sa svakom kutijom dok ne dobijete savršeno paniran komad povrća.

Umjesto kutija možete upotrijebiti i veću plastičnu vrećicu za smrzavanje te tako smanjiti mogućnost lijepljenja smjese za paniranje na vrške prstiju.

Hrskavu koricu šampinjona dobit ćete pak ako gljive ubacite u duboko ulje zagrijano na 175 do 190 Celzijevih stupnjeva. Nakon pečenja komadiće prženog povrća obvezno stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoća.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju