Na minutu od sata na Trgu, u Radićevoj ulici otvorilo se novo mjesto za zdravi doručak ili brunch, finu kavu - i vrhunski gelato. Slana čokolada, nektarina ili pistacija samo su neki od okusa koje možete odabrati, a ne možete li se odlučiti, vesela ekipa Melta ponudit će vam žličicu za istraživanje (zbog čega ćete vjerojatno biti u problemu jer je sve bezobrazno fino).

Njihova dobra vibra u kombinaciji s ugodnim interijerom formula je koja već privači brojne goste, bez obzira na to što su tek otvorili.

Čiste arome bez kemije okusa teleportiraju na sunčanu Siciliju, a zbog takvog doživljaja cijena od deset kuna (5 kuna više za premium okuse) za kuglicu užitka čini se prijateljska.

Pistacija je definitivno jedna od najboljih u gradu ako ne i šire. Kuhinja puna zdravih i svježih sastojaka koja radi do pet sati poslijepodne mogla bi "rasteretiti" obližnje pekarnice jer izbora je napretek.

U Meltu imaju solidan izbor kvalitetnih kava, uključujući i sve popularniji cold brew, affogato i flat white.

Njihov kruh je bezglutenski, kao i zobene pahuljice koje poslužuju s biljnim mlijekom, maslacem od kikirikija, džemom od malina i sezonskim voćem. Dodatni šećeri i konzervansi se ne koriste. Na jelovniku su i sve popularnije smoothie te acai posudice. Zdrave zdjelice možete i dodatno zasladiti medom ili agavinim sirupom pa i "pojačati" kokosovim čipsom, granolom, sjemenkama i drugim dodacima. 

Pozornost privlači i tost s avokadom, rukolom, rajčicama te chilli pahuljicama, kao i domaći pesto u kombinaciji s mozzarellom - izbora za zdravi doručak ima koliko srce želi. Osim smoothie-klasika sa sezonskim voćem zanimljivo zvuči i onaj od sirovog kakaa i maslacem od kikirikija.

Kako će se razvijati nova gastronomska priča u centru Zagreba možemo samo nagađati, ali nadamo se da će potrajati.

Sjeverna Koreja Putovanja Prvi put u Sjevernoj Koreji: "Bojao sam se da mi ne nađu zabranjene slike i novac"

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju