U zapanjujućem okruženju saudijskog grada AlUla koji je dom i arheološkog nalazišta Hegra pod UNESCO-vom zaštitom do 26. veljače 2022. godine može se uživati u nesvakidašnjem gastronomskom iskustvu.

Britanska tvrtka Bompas & Parr ovdje održava kušanja hrane pripremljene na rastopljenoj lavi. Pod imenom Forces of Nature (Sile prirode) zainteresirani mogu probati lokalno ugojene namirnice koje se obrađuju na temperaturama do nevjerojatnih 1300 Celzijevih stupnjeva.

Slika nije dostupna Hrana i piće Samo dva sastojka: Recept za začin koji jelima daje okus roštilja

Tehničari u zaštitnim odijelima izlijevaju lavu od rastopljenih bazaltnih stijena na prostor za pečenje, a zbog visoke temperature neka jela bit će gotova u svega par sekundi. Druge namirnice se pak, peku, dime i grilaju na otvorenoj vatri.

Na ekskluzivnom jelovniku ovog pop-up restorana u kanjonu područja Shalal nalazi se tri menija namijenjena za vegane, vegetarijance i ljubitelje mesa.

Ovdje se može probati sve od pogača s maslinama, junećih kofta, pečene kozletine i dobro začinjenih pilećih ražnjića do odrezaka od bundeve ili pak deserta napravljenog od devinog mlijeka.

Slika nije dostupna Hrana i piće Jeste li ih već probali? Recept za najsočnije pečene odreske od cvjetače

Jela se serviraju uz zanimljive vruće napitke poput kave začinjene s narančom i datuljama ili roobois čaja aromatiziranog s vanilijom i bazgom.

Kako izgleda pop-up restoran u kojem se hrana priprema na rastopljenoj lavi, otkrijte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju