Sastojci za odreske od cvjetače:
2 glavice cvjetače
60 ml povrtnog temeljca
2 žlice rastopljenog maslaca
½ žlice šećera
prstohvat čili pahuljica
sol po želji

Za maslac od limuna:
2 žlice rastopljenog maslaca
1 žlica konzerviranog limuna
1 čajna žličica bademova brašna

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za najfiniju pečenu cvjetaču u kojoj će uživati i oni koji je inače ne jedu

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Očistite cvjetaču i narežite je na odreske debljine oko 5 centimetara.

3. Položite odreske na lim za pečenje.

4. Pokapajte odreske s povrtnim temeljcem i rastopljenim maslacem.

5. Začinite sa šećerom, čili pahuljicama i solju.

6. Prekrijte odreske s aluminijskom folijom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez jaja i ulja: Najlakši recept za finu pohanu cvjetaču s hrskavom koricom

7. Pecite u pećnici dok ne omekšaju – otprilike 20 do 30 minuta.

8. Pomiješajte sve sastojke za maslac od limuna.

9. Kad odresci omekšaju premažite ih maslacem od limuna te zapecite sa svake strane par minuta na roštilju ili gril tavi.

10. Poslužite pečeno s grčkim jogurtom i salatom od rajčice. Dobar tek!