Sastojci za odreske od cvjetače:
2 glavice cvjetače
60 ml povrtnog temeljca
2 žlice rastopljenog maslaca
½ žlice šećera
prstohvat čili pahuljica
sol po želji

Za maslac od limuna:
2 žlice rastopljenog maslaca
1 žlica konzerviranog limuna
1 čajna žličica bademova brašna

U trendu Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za najfiniju pečenu cvjetaču u kojoj će uživati i oni koji je inače ne jedu

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Očistite cvjetaču i narežite je na odreske debljine oko 5 centimetara.

3. Položite odreske na lim za pečenje.

4. Pokapajte odreske s povrtnim temeljcem i rastopljenim maslacem.

5. Začinite sa šećerom, čili pahuljicama i solju.

6. Prekrijte odreske s aluminijskom folijom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez jaja i ulja: Najlakši recept za finu pohanu cvjetaču s hrskavom koricom

7. Pecite u pećnici dok ne omekšaju – otprilike 20 do 30 minuta.

8. Pomiješajte sve sastojke za maslac od limuna.

9. Kad odresci omekšaju premažite ih maslacem od limuna te zapecite sa svake strane par minuta na roštilju ili gril tavi.

10. Poslužite pečeno s grčkim jogurtom i salatom od rajčice. Dobar tek!