Jedan od najjednostavnijih načina na koji jelima možete pružiti finu aromu dima je začinska sol, koju uz malo truda napravite u mikrovalnoj pećnici. Osim soli, trebat će vam i tekući dim, koji se prodaje u bočicama. Dim u tekućem obliku potražite u trgovinama sa začinima, a bočica će vam dugo trajati jer se dodaje u malim količinama.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sol s aromom dima dodajte na ribu i meso, ali i jela poput kokica, salata, pečenih jaja i povrća kuhanog na pari, poput brokule, cvjetače ili prokulica.

Osobito je ukusna na salati od rajčice i mozzarelle, a poslužit će i na plati blagih sireva s maslinovim uljem. Ako ste dovoljno hrabri, dodajte i koje zrno u deserte od čokolade i karamele – lijepo će podići i zaokružiti okuse u zanimljivoj kombinaciji.

Sastojci za dimljenu sol:

1/2 šalice soli
1 /2 žličice tekućeg dima (ili više, ovisi o proizvodu)

Priprema:

1. Umiješajte tekući dim u sol pa dobro promiješajte.

2. Raširite sol na plitkom tanjuru i zagrijte u mikrovalnoj na dvije minute s nekoliko pauza u kojima promiješajte sol.

3. Ostavite sol da se potpuno ohladi pa prebacite u staklenku.