Ako tražite ideju za doručak koji puca od bjelančevina, ove slane pogačice od jaja, naribanog sira i špeka sjajna su ideja.

Riječ je zapravo o svojevrsnoj verziji mini fritate koja se priprema u kalupu za muffine od jaja, naribanog sira i šunke. Sastojke u pogačicama također možete prilagođavati sadržaju u vašem hladnjaku.

Poslužiti ih možete za doručak, međuobrok, nakon treninga u teretani – kada god poželite.

Ovaj recept idealan je za sve oni koji vole pripremiti hranu unaprijed, staviti je u hladnjak ili zamrzivač, pa podgrijati i jesti po potrebi.

Sastojci za 12 komada:

  • 150 g nasjeckane šunke
  • 100 g naribanog sira
  • 80 ml punomasnog mlijeka
  • 8 jaja
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • sol i papar po želji
  • ulje za podmazivanje

Priprema:

  1. Kalup za muffine iznutra velikodušno premažite uljem ili maslacem i stavite sa strane.
  2. Istucite jaja s mlijekom, posolite i popaprite po želji te začinite s nešto luka i češnjaka u prahu.
  3. Dobivenu smjesu ravnomjerno podijelite na 12 dijelova te ulijte u kalup za muffine.
  4. U svaku „čašicu“ dodajte podjednake količine naribanog sira i kockica šunke.
  5. Kalup stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite oko 18 do 20 minuta, odnosno dok mini fritate ne budu pečene do kraja.
  6. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

Novo mjesto za doručak ili rani ručak u Zagrebu na kojemu od jutra miriše na slasna jela Mime's trattoria i pizzeria u Zagrebu - 6 Mime's trattoria i pizzeria u Zagrebu - 5 Mime's trattoria i pizzeria u Zagrebu - 4 +2 Mime's trattoria i pizzeria u Zagrebu - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju