Galerija MasterChef - 8 4 MasterChef - 7 4 Jelo kandidata 4 Jelo chefa Kristijana Godinića 4

U trendu Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Kad se spoje blago, tj. seoske životinje, sa šumom i poljem, cvjetaju okusi tradicije. A kada mu novo ime hrvatske gastronomije koji redefinira hrvatska tradicionalna jela, mladi chef Kristijan Godinić, doda još i vlastiti MasterChef preokret, imamo sasvim novo jelo. Kandidatima MasterChefa jelo se svidjelo, ali Andrea Dević na njemu je pala. Koliko biste vi uspješni bili u repliciranju ovoga jela, provjerite sami.

Sastojci za Blago/Šuma/Polje:

  • ljutika
  • mrkva
  • korijen peršina 
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • janjetina
  • smeđi šampinjoni
  • prah od vrganja
  • estragon
  • prošek
  • papar
  • sol
  • temeljac
  • vlasac
  • pirovo brašno
  • jaje
  • mlijeko
  • suncokretovo ulje
  • jabučni ocat
  • tvrdi ovčji sir
  • sjemenke suncokreta
  • kapari od medvjeđeg luka
  • cvijeće

Melkior Bašić Hrana i piće Chef Melkior Bašić otkriva jednu pogrešku u karijeri zbog koje žali - i zašto ga gost ne može izbaciti iz takta

Priprema jela Blago/Šuma/Polje: 

  1. Pripremite povrće i meso za ragu. Na maslinovo ulje dodajte luk, kratko pirjajte, dodajte peršin, mrkvu i šampinjone, pirjajte dalje dok povrće ne omekša.
  2. Na omekšalo povrće dodajte češnjak i malo ga zapržite. Dodajte meso, nastavite pirjati dok se ne postigne željena karamelizacija.
  3. Karamelizirano meso i povrće deglazirajte prošekom, ostavite malo da alkohol ispari te zalijte temeljcem. Dodajte papar, sol, prstohvat estragona i vrganje u prahu. Nastavite lagano kuhati dok meso ne omekša u potpunosti i ragu ne poprimi gustu teksturu. U gotov ragu umiješajte usitnjeni vlasac.
  4. U mikser dodajte sve sastojke i lagano pulsirajte dok se ne povežu. Oblikujte kuglicu tijesta, izvaljajte na željenu debljinu, oblikujte željeni oblik.
  5. Kratko blanširajte tijesto u slanoj vodi te ga naglo ohladite u ledenoj vodi.
  6. Mlijeko, ocat, sol i prah od vrganja štapnim mikserom miksajte uz dodavanje ulja dok se ne dobije emulzija željene teksture.
  7. Tijesto lagano zapecite na tavi.
  8. Servirajte. 

Kako biste se snašli u kuhinji MasterChefa? Isprobajte recept sa stres testa za teleći file MasterChef - 5 MasterChef - 4 MasterChef - 3 +1 MasterChef - 2