Dok se natjecatelji showa MasterChef, koji pratimo na Novoj TV, suočavaju sa sve težim izazovima, a atmosfera se zahuktava, član žirija Melkior Bašić uspio je uhvatiti nešto vremena da nam ispuni leksikon. Bacite oko na odgovore vrsnog chefa!
Ime i prezime: Melkior Bašić.
U kuhinji ne možeš bez: Noža.
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Krumpir.
Što te može isprovocirati u poslu: Neorganizacija.
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez noža.
Tajna dobrog rižota je: Dobra namirnica i puno ljubavi.
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Loš omjer cijene i kvalitete.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Meko kuhano.
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Nema takvoga. Znanje služi da se dijeli.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Prihvaćam sve.
Da ne kuhaš, što bi radio: Bio bih stolar, arhitekt ili umjetnik – slikar.
Precijenjena namirnica: Kamenice.
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… blaži. Ali to je tako, takva je kuhinja.
Ovdje možete pronaći sve leksikone koje su nam ispunili neki od najboljih hrvatskih chefova...
Nepravedno podcijenjen sastojak: Riba druge kategorije. Sva hrana je fina, ako se zna spremiti.
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Drugačije bih komunicirao sa ljudima.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Veliki Pellaprat (stara dobra kuharica).
U tri riječi - što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Više comfort fooda.
Chef Stjepan Vukadin otkriva što ga može isprovocirati u poslu - i čime bi se bavio da ne kuha…
+0
Pivo ili vino: Ovisi o prigodi i hrani.
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Piletina u umaku od limuna – bila je previše kisela. 🤣
Riba ili meso: Sve.
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Ne može. Ugostiteljstvo je uslužna djelatnost.
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Piletina u umaku od limuna.
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Nije bitno mjesto. Bitno je kome kuhaš i gdje ga želiš odvesti hranom.
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Sve. Puno kuhara na jednom mjestu, ne može biti dosadno. 🤣🤣🤣
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Krastavac svježi kao namirnicu.
Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Tamo gdje se dnevno kuha hrvatska domaća hrana.
Koje ti je jelo guilty pleasure: Fast food.
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Pržene kukce (sve kombinacije).
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Sjećanje na djetinjstvo.
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… tuđa znatiželja.
Kako biste se snašli u kuhinji MasterChefa? Isprobajte recept sa stres testa za teleći file +1