Avokado je tropsko voće prepuno nezasićenih masnih kiselina, prehrambenih vlakana, minerala i vitamina. Zbog svoje nutritivnog sastava, ali i kremaste bogate teksture koja omogućuje zanimljive kulinarske igre sve je češći sastojak na jelovnicima u hrvatskim domaćinstvima.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik s kojim ćete omekšati nezreli avokado u 10 minuta

No ako koristite avokado, onda sigurno znate da će nije lako održati njegov plod zelenim i svježim. Nakon što prerežete polovicu avokada, njegova će unutrašnjost vrlo brzo početi tamnjeti. Da biste spriječili oksidaciju – poslužite se limunom.

No nemojte limunov sok kapati po avokadu. Umjesto toga uzmite krišku ili četvrtinu agruma pa nježno i temeljito utrljajte njime nezaštićeni dio avokada oko koštice. Potom avokado stavite u vrećicu sa zatvaračem, istisnite sav zrak i pohranite u hladnjak do sljedeće upotrebe.

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za pripremu najkremastijeg "sladoleda" bez ijedne kapi mlijeka

Limun je dobro poznati sastojak za spas voća od tamnjenja. On sadrži askorbinsku kiselinu koju sprječava oksidaciju. Naime, mnogi se ovom metodom koriste već dugi niz godina kako bi spriječili propadanje prerezane jabuke.