Odlična slastica može se pripremiti u pet minuta. Dokaz za to su i ove fine kocke od svega pet sastojaka: kakaa u prahu, bademova maslaca, kokosova ulja, javorova sirupa i morske soli.
Kocke se ne peku, ali poželjno je pomiješati sastojke i kratko ih zagrijati na štednjaku prije nego što ih izlijete u kalup i pustite da se stisnu.
Ove kakao-kocke mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio u cijeloj pripremi upravo je čekanje da se ohlade i budu spremne za serviranje. Za taj dio bit će vam potrebno barem dva sata.
Kakao-kocke - sastojci:
- 125 ml rastopljenog kokosova ulja
- 125 ml glatkog maslaca od badema
- 65 ml javorova sirupa
- 50 g kakaa u prahu
- prstohvat morske soli
Kakao-kocke - priprema:
- U loncu pomiješajte kokosovo ulje, maslac od badema, javorov sirup i kakao u prahu. Kratko zagrijte smjesu na štednjaku dok se sastojci ne povežu.
- Prebacite smjesu u manji kalup za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Po vrhu dodajte malo krupne morske soli.
- Stavite smjesu u hladnjak na otprilike dva sata, a potom narežite i servirajte. Dobar tek!
Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti +1