Odlična slastica može se pripremiti u pet minuta. Dokaz za to su i ove fine kocke od svega pet sastojaka: kakaa u prahu, bademova maslaca, kokosova ulja, javorova sirupa i morske soli.

Kocke se ne peku, ali poželjno je pomiješati sastojke i kratko ih zagrijati na štednjaku prije nego što ih izlijete u kalup i pustite da se stisnu.

Ove kakao-kocke mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio u cijeloj pripremi upravo je čekanje da se ohlade i budu spremne za serviranje. Za taj dio bit će vam potrebno barem dva sata.

Kakao-kocke - sastojci:

  • 125 ml rastopljenog kokosova ulja
  • 125 ml glatkog maslaca od badema
  • 65 ml javorova sirupa
  • 50 g kakaa u prahu
  • prstohvat morske soli

Kakao-kocke - priprema:

  1. U loncu pomiješajte kokosovo ulje, maslac od badema, javorov sirup i kakao u prahu. Kratko zagrijte smjesu na štednjaku dok se sastojci ne povežu.
  2. Prebacite smjesu u manji kalup za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Po vrhu dodajte malo krupne morske soli.
  3. Stavite smjesu u hladnjak na otprilike dva sata, a potom narežite i servirajte. Dobar tek!

Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti Čokoladna babka - 4 Čokoladna babka - 1 Čokoladna babka - 5 +1 Čokoladna babka - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju