• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #recept

Jeste li probali kare? Recept za sočan "gulaš" koji se radi sa zaprškom

Za njegov blaži okus i gušću teksturu zaslužna je svojevrsna verzija japanske zaprške, koju možete i sami napraviti u svojem domu.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 19.09.2024 06:37 komentari
viber Created with Sketch.
Japansko jelo kare
Japansko jelo kare (Foto:Shutterstock)

Kare je nacionalno japansko jelo. Riječ je o svojevrsnom curryju s povrćem i mesom – najčešće junetinom ili piletinom, a koji je za razliku od indijskih inačica slađi, prodorniji, gušći i manje ljut.

Za njegov blaži okus i gušću teksturu zaslužna je svojevrsna verzija japanske zaprške, koju možete i sami napraviti u svojem domu.

Kare je postao popularan potkraj 19. i početkom 20. stoljeća – u to vrijeme smatrao se gurmanskim jelom namijenjen samo bogatim ljudima. Danas se jede diljem Japana u svim slojevima društva.

Kare se može poslužiti uz kuhanu rižu, s udon rezancima ili ga napravite kao nadjev za tijesto. Može se i preliti kao umak preko katsu piletine.

Sastojci:

  • 450 g junetine za gulaš narezane na kockice
  • 450 ml crnog vina
  • 25 g brašna
  • 4 žlice curryja u prahu
  • 2 čajne žličice bijelog šećera
  • 2 mrkve
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 l vode
  • 1 veliki krumpir
  • 1 veliki luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 slatka jabuka
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira
  • 1 čajna žličica garam masale
  • ulje od kikirikija
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte malo ulja kikirikija pa na njemu prepržite kockice junetine. Pržite oko pet minuta dok meso ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Uklonite meso iz lonca.
  2. Na preostaloj masnoći prepirjajte nasjeckani luk – pirjajte ga oko 10 minuta, dok ne omekša i ne počne dobivati lijepu smeđu boju.
  3. Dodajte naribanu jabuku, svježi đumbir i nasjeckani češnjak pa nastavite pirjati sve zajedno još oko jedne do dvije minute.
  4. Dodajte brašno, promiješajte i lagano ga zapecite u trajanju oko jedne minute.
  5. Začinite s curryjem u prahu i garam masalom.
  6. Dodajte koncentrat rajčice, sve dobro promiješajte pa podlijte crvenim vinom i vodom.
  7. Kada vino zavrije, dodajte nasjeckani krumpir i mrkve. U lonac vratite i prepržene kocke mesa.
  8. Ulijte umak od soje i dodajte šećer.
  9. Kuhajte sve zajedno poklopljeno oko pola sata.
  10. Potom otklopite lonac i nastavite kuhati još pola sata do sat vremena – dok se meso termički ne obradi do kraja i omekša, a tekućina se zgusne i reducira.
  11. Posolite i popaprite po želji pa poslužite s rižom. Dobar tek!
U trendu Meso s ražnja/Ilustracija Nije jeftino, ali je fino Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja CR450 - 4 CR450 Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat Pečeni odojak Topi se u ustima Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu

Kada dodajete luk? Pet savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati Američki gulaš s mljevenim mesom Pfefferpotthast Gulaš od junetine s pireom od krumpira +0 Gulaš

  • #recept
  • #kare
  • #japanski curry
  • #japanski gulaš
  • #meso
  • #Japanska Kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najsretnija Nova: 3 ponude u zadnji čas po fer cijenama
Crno jaje
Najsretnija Nova: 3 ponude u zadnji čas po fer cijenama
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Rolada od purećih prsa recept
Kraće se peče
Ne morate ispeći cijelu puricu za Božić! Umjesto toga napravite roladu od prsa - meso je sočno i jako fino
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Patatas panaderas
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Što je stol bez tradicije - može li proći Badnjak bez bakalara?
Da ili ne?
Što je stol bez tradicije - može li proći Badnjak bez bakalara?
Vinarija Orahovica – U srcu tradicije, s pogledom na budućnost
Oglas
Vinarija Orahovica – U srcu tradicije, s pogledom na budućnost
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Nije jeftino, ali je fino
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Recepti za torte za blagdane
Božanstvenog okusa
Ove torte savršen su izbor za Božić i blagdane – imamo 10 fantastičnih recepata za sve ukuse
Savršen prilog uz pečeno meso: Recept za kremastu salatu od krumpira
Prefina!
Savršen prilog uz pečeno meso: Recept za kremastu salatu od krumpira
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Savršeni nutellotti: Recept za husarske kekse od čokolade i lješnjaka koji su gotovi za pola sata
Šačica sastojaka
Savršeni nutellotti: Recept za husarske kekse od čokolade i lješnjaka koji su gotovi za pola sata
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Povlači se popularni kuhinjski uređaj! Odmah ga prestanite upotrebljavati i vratite ga u trgovinu
Javlja DIRH
Povlači se popularni kuhinjski uređaj! Odmah ga prestanite upotrebljavati i vratite ga u trgovinu
Peteročlana obitelj kod Našica otrovala se ugljikovim monoksidom
Kod Našica
Horor na istoku Hrvatske: Otrovana cijela obitelj, među njima i dvoje djece. Kad je serviser ušao u kuću...
Eksplozija u Moskvi: Ima poginulih
Hitne službe na terenu
VIDEO Eksplozija u Moskvi: Ima poginulih
show
Andrea Šušnjara proslavila prvu godišnjicu solo karijere koncertom u Splitu
emocije na vrhuncu
Naša pjevačica prekinula koncert zbog suza koje nije mogla zaustaviti: "Na to ne mogu ostati imuna"
Oglasila se Maja Šuput zbog incidenta na božićnom domjenku ZET-a
incident šokirao hrvatsku
Oglasila se Maja Šuput nakon skandala na božićnom domjenku ZET-a, imala je slično iskustvo
Jelena Rozga oborila rekord posjećenosti ovogodišnjeg Adventa u Trogiru
šuškanja sve glasnija
Blagdani Jelene Rozge rezervirani su za dečka Ivana Huljića i obitelj: ''Bude nam lijepo i guštamo''
zdravlje
Najbolji bakalar na crveno: Klasični recept + jeftinija alternativa koja oduševljava
Delicija za Badnjak
Najbolji bakalar na crveno: Klasični recept + jeftinija alternativa koja oduševljava
Kuglice od keksa i čokolade koje nestanu za pet minuta – donosimo 5 neodoljivih recepata bez pečenja
Svi ih obožavaju
Kuglice od keksa i čokolade koje nestanu za pet minuta - donosimo 5 neodoljivih recepata bez pečenja
Što jesti na Badnjak? Nutricionistica donosi jelovnik za posni dan bez stresa
Jednostavna i fina jela za cijelu obitelj
Što jesti na Badnjak? Nutricionistica donosi jelovnik za posni dan bez stresa
zabava
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
Pokažite što znate!
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
Ovo je bilo blizu! Rušenje silosa pretvorilo se u pravi triler
Za dlaku!
Ovo je bilo blizu! Rušenje silosa pretvorilo se u pravi triler
Školarci iz Rijeke doživjeli nezaboravan susret, snimka raznježila gledatelje
Uljepšalo im dan
Školarci iz Rijeke doživjeli nezaboravan susret, snimka raznježila gledatelje
tech
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U potpunosti isti
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: To je “tragedija za potrošače”
Jeste koristili njihove proizvode?
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: "To je tragedija za potrošače"
VIDEO Tvorac ovog videa tvrdi na nije riječ o AI-ju, no mi ne znamo u što bismo više vjerovali - pogledajte sami
Što reći?
VIDEO Tvorac ovog videa tvrdi na nije riječ o AI-ju, no mi ne znamo u što bismo više vjerovali - pogledajte sami
sport
Ako Dalić odluči otići, ovo je prvi favorit za novog izbornika Hrvatske
SPREMAN JE
Ako Dalić odluči otići, ovo je prvi favorit za novog izbornika Hrvatske
Nenad Bjelica: "Bilo je teško raditi s Petkovićem, ali jedan igrač Dinama mi nije sjeo kao čovjek"
Dosta kritičan
Nenad Bjelica: "Bilo je teško s Petkovićem, ali jedan igrač Dinama nije mi sjeo kao čovjek"
Poražavajuće riječi iz Real Madrida: "Modrić je bio glavni autoritet, a sada..."
Odbacili ga
Poražavajuće riječi iz Madrida: "Modrić je bio glavni autoritet, a sada..."
tv
MasterChef: Pobjeda koja je ostavila itekako gorak okus u ustima! "Uopće mi ovo nije nagrađujuće!"
ŠOK
Pobjeda koja je ostavila itekako gorak okus u ustima! "Uopće mi ovo nije nagrađujuće!"
MasterChef: Finalni ciklus MasterChefa započinje dvobojem Krunoslava i Endrine
NAPETO!
Finalni ciklus MasterChefa započinje dvobojem Krunoslava i Endrine
MasterChef: Ogroman obrat za kandidate MasterChefa! "Kakav je to stres test u kojem se ne kuha?!"
IZAZOVNO
Ogroman obrat za kandidate MasterChefa! "Kakav je to stres test u kojem se ne kuha?!"
putovanja
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Nije jeftino, ali je fino
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Topi se u ustima
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
novac
Larry Ellison odlučio osobno jamčiti s 40 milijardi dolara za preuzimanje Warner Bros Discoveryja
Bitka se nastavlja
Larry Ellison odlučio osobno jamčiti s 40 milijardi dolara za preuzimanje Warner Bros Discoveryja
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Zaboravite povratak vinila - jedan drugi otpisani medij hit je na ovogodišnjim božićnim listama
potražnja rasla 75 posto
Zaboravite povratak vinila - jedan drugi otpisani medij hit je na ovogodišnjim božićnim listama
lifestyle
Ana Gruica Uglešić u Zarinoj haljini na božićnom partiju GKM Split 2025.
Cjenovno prihvatljiva
Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji
Savjeti za savršenu makovnjaču i orahnjaču
Bez greške
Pet muka koje mučimo s orahnjačom i makovnjačom napokon su riješene, pročitajte savjete
Kolinda Grabar-Kitarović na dodjeli nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora
ELEGANTNO IZDANJE
Kultna torbica, efektne salonke, elegantna haljina... Izdanje Kolinde Grabar-Kitarović je bez greške
sve
Andrea Šušnjara proslavila prvu godišnjicu solo karijere koncertom u Splitu
emocije na vrhuncu
Naša pjevačica prekinula koncert zbog suza koje nije mogla zaustaviti: "Na to ne mogu ostati imuna"
Ako Dalić odluči otići, ovo je prvi favorit za novog izbornika Hrvatske
SPREMAN JE
Ako Dalić odluči otići, ovo je prvi favorit za novog izbornika Hrvatske
Nenad Bjelica: "Bilo je teško raditi s Petkovićem, ali jedan igrač Dinama mi nije sjeo kao čovjek"
Dosta kritičan
Nenad Bjelica: "Bilo je teško s Petkovićem, ali jedan igrač Dinama nije mi sjeo kao čovjek"
Kako ispeći janjetinu?
Savršeno!

Janjetina koju ćete sanjati: Trik za pečeno meso koje je tako mekano da se može rezati – vilicom

Janjeću plećku sljubite s nešto povrća i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu – prekrivenu aluminijskom folijom oko 3,5 sati, a zatim nepokrivenu oko 45 minuta kako bi se zapekla i dobila lijepu zlatnosmeđu boju. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close