Dobra marinada čini čuda pa i najobičniji komad mesa pretvara u sočan zalogaj. Želite li unijeti još više okusa u običan komad mesa, marinirajte ga pomno odabranim sastojcima.

Japanci biraju miso – fermentiranu pastu od soje
koja obiluje probioticima i pomaže kod boljeg probavljanja hrane. Istovremeno, hrani daje umami okus.

Donosimo vam recept za juneće odreske koji su marinirani upravo u kombinaciji dobro poznatih japanskih sastojaka poput miso maste, rižinog vina (sakea), nešto češnjaka i šećera.

Važno je da meso marinirate barem sat vremena prije termičke obrade, a bilo bi idealno ostaviti junetinu u marinadi preko noći.

Sastojci:

  • 300 g junetine
  • 2 žlice smeđe miso paste
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica sakea
  • 1 žlica šećera
  • crni papar po želji

Priprema:

  1. Pomiješajte miso pastu sa sakeom, nasjeckanim češnjakom i šećerom. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u juneće odreske.
  2. Marinirano meso dobro popaprite, stavite u dobro zaklopljenu posudu i pohranite u hladnjaku preko noći.
  3. Ispecite mariniranu junetinu na uobičajeni način – na dobro zagrijanoj tavi ili na roštilju.
  4. Pecite meso od tri do pet minuta sa svake strane, odnosno dok ne bude termički obrađeno po vašim preferencijama.
  5. Poslužite meso uz prilog po želji. Dobar tek!

5 jela koje moraju probati svi obožavatelji junetine Različiti komadi junetine koriste za različita jela +0 Od žilavijih komada junetine rade se ukusni gulaši

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju