“Kao sportaš uvijek sam težio kvalitetnijoj hrani,” započinje svoju priču 38.- godišnji Robert Radojković. Ovaj državni prvak u maratonu, strastveni triatlonac i reprezentativac u ultramaratonu koji je vlasnik i hrvatskog rekorda u toj napornoj trkačkoj disciplini ne vjeruje da postoji loša hrana, tek ona koja je više ili manje kvalitetna.

U želji da promjeni uopćeno mišljenje kako brza hrana ne može biti dobra započeo je eksperimentirati s tijestom za pizzu na bazi brašna od konoplje.

"Vjerojatno sam bio prvi u Hrvatskoj koji je prije desetak godina u ponudi imao pizzu s brašnom od konoplje u svojem nekadašnjem lokalu Robi u Labincima,“ kaže ovaj Istranin.

Konopljine sjemenke su iznimno zdrave, bogate bjelančevinama, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama te čitavom nizom vitamina i aminokiselina. Već se stoljećima koriste kao sredstvo za osnaživanje imuniteta, liječenje infekcija, ali i kao preventiva protiv kardiovaskularnih bolesti.

Ne čudi stoga što je Robert Radojković od konopljinog brašna odlučio napraviti i ukusno te zdravo pecivo.

"Pecivo od konoplje i kvalitetnog bijelog brašna je nešto što sam usavršio ove godine. Međutim trebalo je tom pecivu dati još ono nešto posebno da bude prepoznatljivo. Tu mi se rodila ideja o brendiranju loga lista konoplje na sam proizvod i tako ga učniti jedinstvenim.“

Vege burgeri na Zagreb Burger Festivalu 2019. - 1 Hrana i piće “Nisam jela meso 19 godina, ali ova vege pljeskavica mi ima okus po svinjetini”

Konopljin list na pecivu veliki je hit i na Zagreb Burger Festivalu koji se od 12. do 22. rujna održava na Strossmayerovom trgu, a gdje se može probati zajedno s Beyond pljeskavicom na kućici GoodFooda.

"S obzirom da je pecivo visoko kvalitetno odlučili smo sa gospođom Melani, voditeljicom restorana GoodFood prvi put javno izaći na tržiste povodom Zagreb Burger Festivala, i sjediniti ga sa nečim jednako tako posebnim kao što je u ovom slučaju BEYOND burger. Smatram da i običan hamburger može biti odličan obrok ukoliko ima dobro raspoređene nutritivne sastojke, ističe g. Radojković.

Pecivo ne sadrži sastojke životinjskog porijekla pa je pogodno i za vegansku prehranu, a trenutno se radi samo za Good Food restorane.

"U skorije vrijeme trebalo bi biti dostupno i u kojem trgovinskom lancu,“ obećao je Robert Radojković.

Burger koji je odnio dvostruku pobjedu na Zagreb Burger Festivalu Kušanje na slijepo - 12 Kušanje na slijepo - 6 Kušanje na slijepo - 1 +3 Kušanje na slijepo - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju