Kukuruzne pahuljice s mlijekom ujutro, nakon vesele večeri neće možda biti vaš prvi izbor, ali će vam poslužiti  za kreiranje bruncha koji ćete htjeti jesti i za večeru. Umijesto krušnih mrvica kukuruzne pahuljice dat će purećim štapićima dodatnu hrskavost i poseban okus. Možete ih pripremiti i više pa ih smrznuti, a njihova priprema je toliko laka da ih možete panirati i ležeći. 

Sastojci (za 2 osobe ili jednu vrlo gladnu): 

300 g Vindon purećih filea od prsa

2 šalice kukuruznih pahuljica

šalica brašna

2 jaja

sol i papar

šalica ulja

Priprema: 

1. Filee od purećih prsa narežite na trakice, posolite i popaprite.

2. Dvije šalice kukuruznih pahuljica stavite u vrećicu s plastičnim zatvaračem i valjkom ih usitnite u teksturu malo krupniju od krušnih mrvica.   

3. Istucite dva jaja i trakice prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, a potom u kukuruzne pahuljice. 

4. Dobro zagrijte ulje i ispecite pureće štapiće u tavi u dubokom vrelom ulju ili u fritezi. 

5. Kada lijepo pozlate, stavite ih na papirnati ubrus neka se ocijede te ih poslužite uz omiljeni umak: kečap, majonezu, salsu, tzatziki, sweet chilli, barbeque umak i slično. 

Hrskavi prutići u kukuruznim pahuljicama idealan su recept za brunch. Ovaj kasni doručak iliti rani ručak objedinjuje najbolje od oba svijeta. Za sve hedoniste koji vikendom vole ugasiti budilicu i uživati u slasnim zalogajima, pripremili smo Punkufer Brunchy na četiri lokacije. U tom slučaju ovaj recept sačuvajte za kasnije i isprobajte meni koji su osmislili Munchy chef Filip Eterović i food blogeri.

Za friške informacije pratite našu službenu stranicu Brunchy.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju