U zagrebačkom Artparku uživali ste u sočnom sendviču s trganom piletinom Matejke Buče, na Ljetu na Štrosu u laganom purećem burgeru Marka Josipovića, a na Ritmu Mediterana u začinjenim i mekim ražnjićima Marijane Zlomislić. Ipak kad smo vas na našim društvenim mrežama upitali koji bi ponovno htjeli isprobati na Špancirfestu, zazubice su vam najviše rasle pogledom na prvi brunch. Stoga ćemo vam dati priliku da u Varaždinu njime omaste brk svi oni koji to nisu uspjeli učiniti u Zagrebu.

Sjajna Punkuferova Brunchy prikolica na Špancirfestu, zbog velikog će interesa, ostati s vama i na ručku i večeri. U specijalitetima inspiriranim Vindijinom GMO free puretinom i piletinom, moći ćete uživati od 10 do 22 sata. Druženju i isprobavanju slasnih kulinarskih kreacija Vindijinog chefa Marija Oblaka pridružit će sei naš food bloger Marko Josipović (@marko_bakes), autor purećeg burgera koji je oduševio sve prisutne na Brunchyju s pogledom.   

Žeđ ćemo opet gasiti Vitamin Wellom. Na kraju ljetnih praznika pripremite se na nove radne pobjede uz službenu vodu Brunchyja s različitim funkcijama - obnovite energiju, detoksicirajte se, obranite od neželjenih bolesti ili samo svakodnevno osvježite.

Svježe ideje za novi brunch donosimo i u ovom članku, koji dokazuje da se najslasniji recepti čuvaju za lijena subotnja jutra. Idealni kao zalogaj ''s nogu'' za večeru, doručak ili ručak, mini tartovi s piletinom, porilukom ili mladim lukom i cherry rajčicom odličan su izbor za brunch pogotovo kada se kasnije ustanete i shvatite da su vam od večere ostali ovi slasni zalogajčići.

Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 2 Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 2 (Foto: Sandro Sklepić)

Sastojci (za 12 komada):

1 pakiranje Cekin Pileći file zabatka ili Cekin mini filea
20 dkg Vindija gaude
3 mlada luka ili 1 poriluk
500g cherry rajčica
300 g 'z bregov milerama ili kiselog vrhnja
4 jaja
1 žlica senfa
žlica ulja
Sol i papar po želji
500g prhkog tijesta (ili ga izradite sami)
• 300 g brašna
• 100 g maslaca, hladnog i izrezanog na manje komadiće
• 2 žumanjka
• 1 žlica kiselog vrhnja
• Žličica soli

Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 4 Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 4 (Foto: Sandro Sklepić)

Priprema:

1. Pileći file zabatka narežite na kockice i posolite, popaprite i dobro sve umarinirajte sa senfom i uljem. Ostavite u hladnjaku dok pripremate tijesto.

2. U zdjelu stavite brašno i sol te narežite na listiće hladni maslac. Mikserom pomiješajte brašno i maslac te mu potom dodajte žumanjke i kiselo vrhnje ili mileram.

3. Tijesto zatim stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razradite s rukama u glatku kuglicu. Pokrijte je prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem pola sata. 

4. Mladi luk ili poriluk narežite na kolutiće, a cherry rajčice na četvrtine.

5. Dobro zagrijte tavu i na njoj izgrilajte kockice umarinirane piletine. Kada se zarumenila sa svih strana dodajte joj cherry rajčice i mladi luk te kratko dinstajte.

6. U posudi pjenjačom razmutite preostalo kiselo vrhnje i jaja, te dodajte polovicu naribanog sira.

Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 5 Mini tartovi s piletinom i cherry rajčicom - 5 (Foto: Sandro Sklepić)

7. Tijesto razvaljajte po radnoj površini na debljinu od 3 mm i režite u krugove kojima ćete obložiti kalupe za muffine ili one za mini tartove. Kada ste ih obložili u kalupe dno ispikajte vilicom i stavite na 5 minuta u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva C.

8. Zatim u kalupe stavite žlicu piletine s povrćem te sve prelijte smjesom od vrhnja, jaja i sira. Na vrh stavite malo preostalog naribanog sira i male tortice pecite 30 minuta.

9. Mini tartove ukrasite narezanim vlascem ili zelenim dijelom od mladog luka, poslužite toplo ili hladno! Dobar tek.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju