Jamie Oliver slavi 20-godišnjicu od prvog emitiranje televizijske serije "The Naked Chef "(Goli kuhar) koja ga je prometnula u svjetsku kulinarsku zvijezdu. Britanski chef se proslavio pripremajući brze, ukusne i jednostavne recepte za koje ne treba (pre)veliko znanje u kuhanju.

Povodom svoje 20-godišnjice na svojem YouTube kanalu podijelio je recept za brzinsku tjesteninu s umakom od rajčice za čiju je pripremu potrebno tek tri minute.

Treba imati na umu da se cijelo jelo može pripremiti u spomenutom vremenu ako unaprijed zagrijete vodu za tjesteninu, te ako ste vješti u brzom sjeckanju povrća.

Ilustracija omleta Hrana i piće Gotov u samo 45 sekundi: Recept Jamieja Olivera za slasni omlet sa sirom

Sastojci:
1 konzerva pelata od 400 grama
1 paket svježih listova za lazanje
šaka smrznutog graška
1 čili papričica
2 češnja češnjaka
šaka svježeg bosiljka
malo maslinova ulja
sol i papar po želji
parmezan za posipanje

Priprema:

1. Na malo maslinova ulja propirjajte sitno nasjeckani češnjak i jednu čili papričicu. Ako ne volite ljutu hranu iz čili papričice odstranite koštice u kojima se nalazi većina ljutine.

2. U tavu istresite sadržaj jedne manje konzerve pelata. Britanski chef tvrdi da pelate ne trebate sjeckati, već ih zgnječite rukama.

3. Umaku dodajte šaku smrznutog graška, sol i papar po želji.

4. Paralaleno s pripremom umaka skuhajte tjesteninu.

U drugom loncu sa zakipjelom vodom dodajte svježe listove za lazanje koje ste narezali na manje komade. Ovom tipu tjestenine potrebno je tek oko jedne minuta kuhanja.

5. U zagrijani umak dodajte kuhane listove lazanja s malo vode u kojem se kuhala tjestenina. Sve dobro promiješajte i kuhajte još oko 30 sekundi.

Poslužite s malo svježih listića bosiljka i naribanim parmezanom. Dobar tek!

U YouTube videu Jamieja Olivera pogledajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od rajčice u svega 3 minute.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju