Najpoznatije zagrebačko more s dolaskom ljeta privuklo je prve kupače. Ove godine gladni kupači neće morati pakirati voće i sendviče jer ih na obali očekuje i više nego dobra gastronomska ponuda.

''Kod nas možete kušati fini curry, imamo varijantu s piletinom i imamo veganski. Imamo frapeove, to je nešto naše, ali i sad smo na ljeto uveli i bubblevafl sa sladoledom'', otkrio je Filip Eterović iz food trucka Munchy.

''Može se pojesti burger s pancetom koju sami radimo i sami dimimo. Znači, mi radimo svoju slaninu, mariniramo i dimimo u ovom smokeru straga i dodajemo ga u sve sendviče'', kaže Mojmir Žuvela iz BarBaq food trucka.

Iz osam hipijevskih kamiončića do nedjelje 5. srpnja širit će se mirisi raznolikih jela, ali i osvježavajućih pića.

''Hoće li će Food Truck Festival trajati duže, odnosno cijelo ljeto, što je nama bila želja i prvotni plan, feedback je naših sugrađana i nadam se da će nas posjetiti u odgovarajućem broju. Onda bismo ovo napravili kao nekakvu ljetnu rezidenciju kroz cijeli sedmi i osmi mjesec'', poručuje organizator festivala Filip Ivelja.

A gdje ima hrane, što ne bi bilo i glazbe. Do kraja tjedna na pozornici će se naći još četvero izvođača.

Festival je to na kotačima, kako ga opisuju organizatori, za velike i male. ''Imamo dječju zonu koja gleda na jezero. Imamo tete koje se brinu za klince, tako da roditelji mogu doći i odmoriti se ovdje, popiti, pojesti'', kaže organizator.

Ponijeti ručnik i okupati se, odluka je vaša. Za sve ostalo do nedjelje se pobrinula ekipa Food Truck Festivala.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju